Sivas
Giriş Tarihi : 23-06-2015 00:24

Sivas'ta “Yasa Dışı Dinleme” Davası Başladı

Sivas merkezli 13 Mart’ta düzenlenen operasyon kapsamında ’suç işlemek için örgüt kurma ve usulsüz dinleme’ iddialarına ilişkin 4’ü tutuklu 15 polisin yargılamasına başlandı.

Sivas'ta “Yasa Dışı Dinleme” Davası Başladı

Sivas merkezli 13 Mart'ta düzenlenen operasyon kapsamında 'suç işlemek için örgüt kurma ve usulsüz dinleme' iddialarına ilişkin 4'ü tutuklu 15 polisin yargılamasına başlandı.

Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S., 3'üncü sınıf emniyet müdürleri Abdullah S., Şevki P. ve polis memuru Hasan G. ile tutuksuz yargılanan başkomiser Celil K., Melih A. ile müşteki avukatları ve sanık yakınları katıldı. Tutuksuz yargılanan polislerden İbrahim A., Levent Ş., Ömer Y., Zakir K., Hasan D., Raşit Ö., Mehmet Ö., Fatih A. ve Hacı Osman A. ise duruşmaya katılmazken bu kişilerin ifadelerinin ikamet ettiği illerde alınacağı kaydedildi.

142 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasıyla başlayan davaya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ara karar ile duruşmaya yayın yasağı getirdi.

13 Mart'ta Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Sivas merkezli 18 ilde başlatılan operasyonda 7 polis tutuklanmıştı. Tutuklu polislerden bir üst mahkemeye itiraz eden Fatih Akpınar, Melih Akdemir ve İbrahim Aksu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AdminAdmin