Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-06-2015 19:34

TOKİ KONUTLARI ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI…

Sivas Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi tarafından gerçekleştirilen protokol neticesinde yapılan 902 konutun anahtar teslim töreni Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TOKİ KONUTLARI ANAHTAR TESLİM TÖRENİ YAPILDI…

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ve Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ali ERKUL, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, TOKİ Finansal Daire Başkanı Ayhan KARACA, protokol üyeleri ve hak sahipleri katıldı.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada halka verilebilecek hizmetlerin en güzellerinden birine şahitlik ediyoruz. Aile toplumumuzun temelidir ve aile denince akla konut gelir.

Ev olmazsa aile olmaz, denirse yeridir. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde yeni evlenenlere ve aile kuranlara destek olacağız; çeyizlerine ve yeni ev alanlara da katkıda bulunacağız, bunların yasasını da çıkardık. Ben konutlarımızın ev sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu hizmetin buraya kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Vali Âlim BARUT ise yaptığı konuşmada, “Eskiden insanlarımız geleceklerini garantiye almak için bir evlat ve bir ev sahibi olmak isterlerdi. Ev sahibi olmak öyle kolay da değildi. Bu yüzden büyük oranda gecekondulaşma yaşanıyordu. Çalışmalar kapsamında rahmetli Turgut ÖZAL tarafından toplu konut idaresi oluşturuldu, ancak tam olarak anlayamadığımız Toplu Konut İdaresi ilk olarak 2003 yılında aktif olarak çalışmaya başladı.

2003 yılına kadar 43 bin konut inşa edebilen Toplu Konut İdaresi 2003 yılından sonra ülkemizin yüz akı oldu. İhtiyaç sahibi dar gelirliler başta olmak üzere her kesime yönelik inşaatlar yapmaya başladı. Bende Ankara’da TOKİ tarafından yapılan bir ev sahibi olarak bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

 

Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, TOKİ Finansal Daire Başkanı Ayhan KARACA da anahtar teslim töreninde birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında konutların hayırlı uğurlu olması dilediler. Konuşmaların ardından, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Vali Âlim BARUT ve il protokolü, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

Anahtar tesliminin ardından Bakan YILMAZ ve beraberindekiler yapılan evleri inceledi.

AdminAdmin