Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-06-2015 18:38

BAKTIR: "BURASI İLERİ KALİTEDE, EMSALLERİ İÇERİSİNDE TEK OLAN BİR OTEL"

Sivas'ta hayırsever iş adamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılan "5 yıldızlı otel konforu"na sahip refakatçi oteli, hasta yakınlarına hizmet vermeye hazırlanıyor

BAKTIR:

Videonun bulunduğu Url:

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) yerleşkesinde yapımı tamamlanan ve 1 ay sonra hizmete açılması planlanan refakatçi oteli, konforu ve dizaynıyla 5 yıldızlı oteli andırıyor.


C.Ü. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yakınları tedavi gören refakatçilerin kalacağı otel, 58 yatak kapasiteli olarak hizmet verecek. Hayırsever iş adamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılan üç katlı refakatçi otelinde 4'ü süit olmak üzere 24 oda bulunuyor.  


C.Ü. Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır, yaptığı açıklamada, hayırsever iş adamı Ünal tarafından yaptırılarak CÜ'ye bağışlanan refakatçi otelin vakıf tarafından işletileceğini söyledi.Otelde, yakınının hastanede kaldığını belgeleyen refakatçilerin kalabileceğini belirten Baktır, hiçbir kar amacı güdülmeyeceğini dile getirdi.Oteli yaptıran Ünal'ın binanın tamamen hayra yönelik olarak hizmet vermesi konusunda bir şartı olduğunu ifade eden Baktır, "Refakatçi otelimiz tamamen ücretsiz olmayacak, istismara yol açmaması açısından sembolik bir rakam uygulayacağız. Dolayısıyla kar amacı güdülemeyecek ve ticari amaçla işletilmeyecek. Bu konuda oteli yaptıran Ahmet Ünal'la da fikir birliğine vardık" diye konuştu.

 

Otelin tamamen refakatçilere yönelik olacağını ve dışarıdan başka kimsenin kalmasına müsaade etmeyeceklerini dile getiren Baktır, süit odaların ailelerin kalabileceği şekilde dizayn edildiğini, diğer odaların ise 2 ve 3 yataklı olduğunu ifade etti. Engelli odası da bulunan otelde, odaların tamamında televizyon, buzdolabı, kablosuz internet, banyo ve tuvalet bulunduğunu belirten Baktır, bazı illerdeki refakatçi otellerinin misafirhane tarzında olduğunu dile getirerek. "Burası ileri kalitede, emsalleri içerisinde tek olan bir otel" dedi.

 

Baktır, kafeterya hizmeti de olan refakatçi otelinde kalan vatandaşlara sabah kahvaltısı da verileceğini belirtti.

C.Ü. Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır, refakatçi otelinin Sivas'a hayırlı olmasını dileyerek, oteli yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Ünal'a teşekkür etti.

AdminAdmin