Gündem
Giriş Tarihi : 17-06-2015 20:19

Demirel için ihtiram nöbeti tutulacak

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için düzenlenecek cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu.

Demirel için ihtiram nöbeti tutulacak
Askerin iki kez darbeyle devirdiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için bu kez general ve amiraller saygı duruşunda bulunacak. İşte Ankara'da düzenlenecek törenin ayrıntıları;

Başbakanlığının ilk yıllarında “Sonun Menderes gibi olur” diye pusula gönderilerek tehdit edilen, 12 Mart 1971 muhtırası ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile Başbakanlık görevinden iki kez uzaklaştırılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için devlet protokolünde en üst nitelikte olan ulusal cenaze töreni uygulanacak.  Demirel’in naşı başında aralarında general ve amirallerin de bulunacağı subaylar,
ihtiram (saygı) nöbeti tutacak.

DIŞİŞLERİ'NDE TOPLANTI YAPILDI

Dışişleri Bakanlığı’nda, Demirel’in aile üyelerinin de katılımı ile toplantı yapıldı. Toplantıda cenaze töreni programı belirlendi. Program özetle şöyle:
 
- Demirel’in naşı Cuma günü saat 07.45’te Güven Hastanesi’nden Genelkurmay’a ait cenaze aracı ile alınarak Güniz sokağa getirilecek. Saat 08.00’de Güniz sokakta anma toplantısı yapılacak.
 
- Naaş 09.00’da TBMM’ye götürülecek. Meclis’te düzenlenecek törene siyaset dünyası ağırlıklı olarak katılacak.

- Naaş, saat 10.00’da kortej eşliğinde Meclis’e yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan Kocatepe Camii’ne hareket edecek.

- Cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak ve Demirel’in naşı top arabasıyla yapılacak törenin ardından cenaze aracı ile havalimanına gönderilecek ve oradan özel uçakla Isparta’ya
uğurlanacak.

- Cumartesi günü saat 13.00’te İslamköy Şehriban Hatun Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Demirel’in naşı, saat 14.30’da İslamköy Çalçatepe’deki anıt mezara defnedilecek.

İHTİRAM NÖBETİ TUTULACAK

Bu törenler sırasında Demirel’in naaşı başında, aralarında general ve amirallerin de bulunacağı subaylar ihtiram nöbeti tutacak. Demirel, askeri boyutu da olan ulusal cenaze töreni ile uğurlanmış olacak. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı da törende tabur düzeyinde yer alacak. İki kez askeri müdahale ile uzaklaştırılmış ve siyasi hayatı boyunca tehdit almış olan bir siyasetçinin bu şekilde uğurlanacak olması, Türk siyasi tarihi açısından da not edilecek bir nitelik taşıyacak.
AdminAdmin