Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-06-2015 23:18

4 YILDA 300 BİN KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Türkiye'nin girişimcilik grafiği hızla yükseliyor. Bu kapsamda son 4.5 yılda yaklaşık 300 bin kişiye girişimcilik eğitimi verildi. Bunların yaklaşık 20 bini kendi işletmesini kurarak, 300 milyon liralık desteğe hak kazandı.

4 YILDA 300 BİN KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

TÜRKİYE'NİN girişimcilik haritası yıldan yıla gelişiyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, girişimcilik eğitimlerini çok önemsediklerini ifade etti. Biçer, şöyle konuştu: "Son 4-4.5 yılda yaklaşık 300 bin insanımızı girişimcilik eğitiminden geçirmiş durumdayız. Bunların yaklaşık 20 bini işletmesini kurarak, 300 milyon civarında bir desteğe hak kazanmış durumda. 'Bu eğitimi alan herkes mutlaka işletmesini kuracak' diye bir düşüncemiz yok. Öncelikle sınırlarınızı tanıyorsunuz. Bu manada eğitimlere katılan tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri almak da bir cesaret işidir."

 KAMUYA YÖNLENDİRMEK HATA

 Eğitim gören bütün insanları istihdam anlamında tümüyle kamuya yönlendirmenin son yıllarda yapılan en büyük hata olduğuna dikkat çeken Biçer, "Dünyada baktığımızda da üniversite mezunu gençlerin çoğu özel sektörde çalışma ve kendi işlerini kurmaya yönelik değişik teşebbüslerde bulunuyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

 ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Biçer, KOSGEB ve Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerler için Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki sertifika töreninde, KOSGEB'in her ilde müdürlüklerle, üniversitelerle işbirliği yaptığını, teknoloji geliştirme merkezleriyle KOBİ'lere hizmet verdiğini söyledi. KOBİ'lerin çalışan sayısı 250'nin, yıllık cirosu ise 40 milyon liranın altındaki bütün işletmeleri kapsadığını belirten Biçer, 3.5 milyona yakın işletmeyle muhatap olduklarını dile getirdi.

Yedi ana desteğimiz var

Biçer, veri tabanlarına kayıtlı 800 bin civarında işletme olduğunu belirtti. Biçer, KOBİ'leri güçlendirmeye, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettiklerini kaydetti. KOSGEB olarak 7 ana destekleri olduğunu dile getiren Biçer, bunların KOBİ'leri büyütme, geliştirme ve yurtdışına açmaya yönelik olduğunu vurguladı.

'Yeşil büyüme'ye destek

Biçer, yeşil işletmecilik, temiz üretim, enerji verimliliği gibi kavramların, Türkiye ve KOBİ'ler açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak "İlerleyen dönemlerde KOBİ'lerimize yönelik açıklayacağımız yeni desteklerle de göreceksiniz" dedi. Biçer, Türkiye'nin Güney Kore'yi, "kardeş ülke" olarak gördüğünü belirterek, "Orta gelir seviyesindeki bir ülkeyken çok kısa sürede dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmeniz, Güney Kore'yi bizim için önemli bir model haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin