Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-06-2015 21:48

HUZUREVİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI…

Huzurevi (Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi) Temel Atma Töreni, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın katılımıyla gerçekleşti.

HUZUREVİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI…

 

Törene Vali Âlim BARUT ,Sivas Milletvekilleri Ali AKYILDIZ ve Hilmi BİLGİN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin ÇELİK, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Vali Yardımcıları Mustafa AYDIN, Ömer KALAYLI ve Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ertan BUYRUK ve  il protokolü katıldı. 

 

Bakan İsmet YILMAZ: “Devlet odur ki yoksuluna yardım edecek. Devlet odur ki engellinin engelini giderecek. Devlet odur ki sahipsiz çocuğa sahip çıkacak. Devlet odur ki devlet nerede diyenin sormadan yanında olacak. Allah kimseye göstermesin, eksikliğini de göstermesin. Herkes bir gün hasta olacak. Umulur ki her türlü ihtiyaçları ailesi tarafından karşılansın ama ola ki ailesinden hiç birisi kalmadı. Yalnız kaldığında işte o zaman sahip çıkacak birisi gerekecek. İşte o zaman devlet baba denir. Eğer ki şefkat istenirse devlet baba, yok eğer ki hizmet istenirse devlet bir evlattır. İşte bugün burada devletin şefkat yüzünü görüyoruz. Devlet babanın bir fonksiyonunu görüyoruz."

 

Bizim işimiz halka hizmet. Bu yolda durmak yok. Hizmetlerimizin halka ulaşmasına gayret edeceğiz. Hakkın rızasının halkın duasından geçtiğini biliyoruz. Halkın duasını almak için de daha çok çalışacağız. Vaktimiz az yapacak işlerimiz çok." dedi.


Vali Âlim BARUT’un törende yaptığı konuşmada ise: “Yaşlıların toplum içinde etkinliklerini sürdürebilmeleri, beceri ve yetenekleri doğrultusunda verimlilik ve üretkenliklerini koruyabilmeleri, bununla birlikte yaşadıkları yerlerde sevgiye ve saygıya dayalı ilişkiler kurmaları, sağlıklı bir toplumun temel koşuludur. 

 

Yaşlılarımızın, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. İnsanoğlu yalnız yaşayan bir varlık değildir. Her insan mutlaka bir arkadaşa, bir dosta ihtiyaç duyar. Çocuklarımız için okul, gençlerimiz, gücü yeten vatandaşlarımız için işyerleri yaptırıyoruz. Yaşları ilerleyen güçten, kuvvetten düşen dezavantajlı gruplar içinde nerede huzur bulacaklarsa, nerede rahat edeceklerse onları da bu ortamlarda yaşatmak gerekir. 

 

Yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaşamlarını daha rahat bir ortamda sürdürebilmeleri rahat bir ortamda huzurlu bir biçimde yaşayabilmeleri için huzurevlerine ihtiyaç vardır.

İnşallah yapacağımız bu tesis, bu millete ve devlete hizmet eden yaşlılarımıza; ahir ömürlerinde güzel ve huzurlu günler geçirmelerine imkân sağlayacaktır. Yaşlılarımız hem konforu, hem de sosyal yaşamı bir arada bulacaklardır. İşte böyle önemli bir binanın yapımında katkısı bulunan herkesi tebrik ediyor ve kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

 

Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin ÇELİK, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan AYKUT da temel atma töreninde birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında huzurevinin ilimiz için hayırlı olması dilediler. Konuşmaların ardından temel atma butonuna basılmasıyla huzurevinin temeli için ilk beton döküldü.

Karşıyaka Mahallesi Esenyurt Caddesi Mevkiine temel atma töreniyle yapımına başlanan Huzurevi, 120 yaşlı vatandaşımıza hizmet edecek.

AdminAdmin