Sivas
Giriş Tarihi : 12-06-2015 23:06

Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Sivas’ta milletvekili seçilen adaylar mazbatalarını teslim aldı.

Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı


Sivas’ta milletvekili seçilen adaylar mazbatalarını teslim aldı. Adliyede düzenlenen törende AK Parti, MHP ve CHP’li milletvekilleri mazbata aldıktan sonra objektiflere birlikte poz verdi. Vekiller, partiler üstü bir anlayışla Sivas’ın sorunlarını çözeceklerini söyledi.

7 Haziran’da yapılan seçim sonrası milletvekili seçilen AK Partili Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, MHP’li Celal Dağgez ve CHP’li Ali Akyıldız mazbatalarını aldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın mazbatası ise AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin'e verildi.

Adliyede düzenlenen tören Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İl Seçim Kurulu Başkanı Güntaç Değer, "Yüksek oranda katılım ile olaysız sonuçlanan seçim sonuçlarının vakur bir olgunlukla kabulü milletimiz adına takdire şayandır." dedi. Seçimlerde görev alan personele teşekkür eden Değer, mazbata almaya hak kazanan milletvekillerine çağrıda bulunarak, "Bölgemize ve ülkemize hizmette yarışsınlar, toplumun huzurunu temin ile refahını artırsınlar istiyoruz." diye konuştu.

Protokol mensuplarının selamlama konuşmalarının ardından milletvekilleri mazbatalarını aldı. Yeni milletvekili seçilen CHP’li Ali Akyıldız, AK Partili Selim Dursun ve MHP’li Celal Dağgez’e aileleri de şahitlik etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın mazbatasını ise vekâleten AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin teslim aldı.

Tören sonrası basın mensuplarına konuşan CHP’li Ali Akyıldız, Seçimlerde halkın son sözü söylediğini belirterek, "Onların kararı başımızın üstündedir." dedi. Sivas’ın çok sorunu olduğuna işaret eden Akyıldız, "İnşallah yeni dönemde partiler üstü bir uzlaşmayla şehrin sorunlarının çözümü noktasında bir araya geliriz. Bunun öncülüğünü yapacaklardan olmak isterim. Sivas’ın çok problemi var, hala göç veren, küçülen ve kaderine terk edilen bir şehir görünümünde, bu Sivas’ın kaderi değil. Diğer şehirlerden seçilen Sivaslı vekillerimizle de bir araya gelerek bir uzlaşmayla sorunları çözmek boynumuzun borcudur." diye konuştu.

AK Partili Selim Dursun da seçimin huzur içerisinde geçtiğini, mazbata töreninde de milletvekillerinin güzel bir tablo ortaya koyduğuna değinerek, "Bunun devam etmesi ülke için ve Sivas için önemli. Çok güzel bir demokrasi şöleni yaşadık. Bizler de herkesin temsilcisi olarak Meclis'te de birlikte mücadele edeceğiz." sözlerini kaydetti.

AK Partili Hilmi Bilgin ise 7 Haziran’da milletin kararını verdiğini aktararak, "Biz de bugün milletin verdiği karar doğrultusunda önümüzdeki dönemde memleketimiz için çalışacağız. Milletin terazisi şaşmaz diye bir siyasi anlayıştan geliyoruz. Seçilen tüm milletvekillerimizle birlikte milletimize hizmetimize hizmet edeceğiz." açıklamasını yaptı.

AdminAdmin