Gündem
Giriş Tarihi : 31-12-2010 05:10

REKTÖR DÖKMETAŞ NEYİ GİZLİYOR?

Sivas Cumhuriyeti Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’in görev başına gelmesinden kısa süre sonra kurumun resmi web sitesi bir gazete daha doğrusu bir basın yayın organı gibi kullanıldığı, resmi amacı dışına çıkarıldığı ve keyfi, taraflı kullanıldığı ifade ediliyor.

REKTÖR DÖKMETAŞ NEYİ GİZLİYOR?
            Sivas Cumhuriyeti Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’in görev başına gelmesinden kısa süre sonra kurumun resmi web sitesi bir gazete daha doğrusu bir basın yayın organı gibi kullanıldığı, resmi amacı dışına çıkarıldığı ve keyfi, taraflı kullanıldığı ifade ediliyor.

 

Üniversitenin resmi web sitesinde     “Bilgi Edinme Hakkı”  butonu bulunduğu görülürken, aktif halde niye ve hangi sebeplerden dolayı şuana kadar ettirilmemesine bir anlam verilmezken Sivas Halkı tarafından büyük tepkilere neden oluyor.

 

 Ayrıca kurumun resmi sitesinde yapılan yayınlarda Personeller arasında da ayrım gözetilerek bazı personellerin ailelerinden yakınların vefatı sırasında yönetimce tarafgirane davranıldığı ve bazı personellerin vefat ilanlarının resmi web sayfasında yayınlanmadığı ve Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş tarafından bir taziye mesajının yazılmaması rektörün ve yönetimin ne kadar tarafsız ve siyasi ayrım yapıp, yapmadığının en büyük belgesi olarak gösteriliyor!

 

Rektörlük seçim sürecinde Prof.Dr. İlyas Dökmetaş tarafından  “Her yapılan işin neden ve nasıl yapıldığını şeffaf bir şekilde açıklayabilen, Herkese eşit muamele yapan, özlük haklarına saygı duyan, kaynakların dağıtımında rasyonel olan bir yaklaşım hedefliyorum” gibi söylemlerde bulunurken, bu zaman kadar hiçbir sözünü yerine getirmediğini ve hiç bir hedefine ulaşamadığı öğretim üyeleri ve personeller tarafından ifade edilirken, “son olarak kurumun resmi web sitesinden Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu Kararlarının bulunduğu linkinden, web sitesinden kaldırılması Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’ın her şeyi ne kadar şeffaf bir şekilde yaptığı! ve açıklayabilen bir yönetim anlayışına sahip olmadığı açıktır” denilmektedir.

 

Öğretim Üyeleri Rektörün ve üniversite yönetimin şehirde kötü anıldığını belirterek, basında her gün farklı olumsuz bir gündemle Üniversitenin kamuoyunca farklı anılması kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bu nedenle üniversite yönetiminin her şeyi gizlediğini ve çekincelerinin bulunduğunun ayrı bir belgesinin olduğunun ve kanıtıdır denmekte.

 

Ayrıca Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş her şehir içi ve dışı ziyareti, etkinliği bir basın yayın organı olarak kullanılan resmi web sitesinde yayınlanırken, merkezi Malatya’nın Darende’de ilçesinde bulunan ve hafta başı ziyaretini gerçekleştirdiği  Hulusi Efendi Vakfı haberine niye yer verilmediği ve Darende’ye niye gittiği ve neyin gizlenmek istendiği ayrıca büyük merak konusu oldu! 

Şimdi bu hafta başı merkezi Malatya ilinin Darende ilçesinde bulunan eğitim, sağlık, turizm ve sosyal alanlarda birçok hizmeti insanlarla paylaşan Hulusi Efendi Vakfının Mütevelli Heyeti Başkanı Hamidettin Ateş’i ziyaret eden Dökmetaş’ın, Somuncu Baba Külliyesi ve Darende Tanıtım Merkezi’nde incelemelerde bulunurken çekilen fotoğrafı siz değerli Üniversite personelli, Sivas Halkı ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

REKTÖR EFENDİ Bey, nerde bu ziyaret? Resmi Web Sitenizde biz bulamadık!

 

AdminAdmin