Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-06-2015 21:23

YAYGIN EĞİTİM KURSLARI YILSONU ETKİNLİKLERİ BAŞLADI…

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, sene boyu devam eden kursların yılsonu etkinlikleri, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla başladı.

YAYGIN EĞİTİM KURSLARI YILSONU ETKİNLİKLERİ BAŞLADI…


Dört gün boyunca çeşitli programlarla devam edecek olan yıl sonu etkinliklerinin açılış programına Vali Âlim Barut ve eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı,  Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık’ın eşi Leman Kocacık, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve çok sayıda kursiyer ile yakınları katıldı.

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Bahçesi’nde düzenlenen etkinlik, kız ve erkek halkoyunları ekibinin gösterileriyle başladı.

Kurslar hakkında bilgi veren Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle düzenlenen yaygın eğitim kurslarında eğitim veren öğretmenlere, kursiyerlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Ardından söz alan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral, “69 alanda toplam 20 bin kursiyere eğitim vermiş bulunmaktayız. Eğitim, öğretim ve meslek edindirme konusunda kurslarımız bundan sonra da devam edecektir.” dedi.

Düzenlenen kursların kurumlar arası çok güzel bir faaliyet olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Özellikle hanım kardeşlerimizin el becerilerini geliştirmeleri, yeni meslekler edinmeleri, topluma ve ailelerine katkı sunmaları adına çok önemli bir faaliyet. Sivas Belediyesi olarak bu yıl itibarıyla 5 olan kültür merkezi sayımızı 7’ye çıkaracağız. Şehrimizin her bölgesine kültür merkezlerimizi yayacağız.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından yıl boyunca kurs gören öğrencilerin hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği “Pırlanta Dokunuşlar” sergisi açıldı. Sergiyi gezen Vali Barut, Başkan Aydın ve protokol eşleri, kursiyerlerin yapmış oldukları birbirinden güzel eserleri inceleme fırsatı buldu.

Sergileri gezen il protokolü daha sonra “Barış Gelincikleri” isimli Çanakkale kıyafetleri defilesine katıldı. İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen defilede, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla, kadınlara uyarlanan Türk, Anzak, Fransız ve İngiliz askerlerinin kıyafetleri sergilendi.

 

Katılımcılar tarafından uzun süre alkış alan defile sonrasında Vali Barut, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yusuf Gürlek’e çiçek takdim ederek, defilede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu iş birliğiyle düzenlenen yaygın eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere ve eğitmenlerine sertifika ve teşekkür belgeleri il protokolü ve eşleri tarafından verildi.

AdminAdmin