Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-06-2015 23:07

GELECEĞİ YAZANLAR PROJESİ’NİN SİVAS ELÇİSİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDEN

Turkcell’in Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştıracak gençleri desteklemek üzere oluşturduğu Geleceği Yazanlar projesi, “Elçiler” programı ile yeni bir boyut kazandı.

GELECEĞİ YAZANLAR PROJESİ’NİN SİVAS ELÇİSİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDEN


Türkiye çapında 600’ü aşkın üniversitelinin başvurduğu Turkcell Geleceği Yazanlar Elçiliği’ne, eleme sürecinin ardından ilk etapta Cumhuriyet Üniversitesi’nden İbrahim Höbekkaya’nın da aralarında olduğu 16 genç seçildi.  Elçiler, hem teknoloji tutkunu üniversitelilerin talep ve ihtiyaçlarını Turkcell’e taşıyacak hem de yazılım ekosistemini geliştirmek üzere etkinlikler düzenlenmesine katkıda bulunacak.

Yazılım geliştirme konusunda uzmanlaşmak isteyen gençler, Turkcell’in yürüttüğü Geleceği Yazanlar adını taşıyan “yerli mobil yazılım seferberliği” projesinde buluşuyor. Üye sayısı yaklaşık 35 bini bulan Geleceği Yazanlar, artık sanal dünyanın sınırlarını aşıp doğrudan üniversitelerde “elçilik” kurmaya başladı. Başvuru ve eleme sürecinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi’nden İbrahim Höbekkaya’nın da aralarında olduğu Geleceği Yazanlar’ın ilk 16 elçisi görev başı yaptı.

Geleceği Yazanlar Elçileri, Turkcell ile beraber çalışarak Türkiye’yi yeni teknolojilerle tanıştıracak üniversite temsilcilerinden oluşuyor. Bu program kapsamında Elçiler, hem Turkcell ile üniversiteliler arasında bir köprü oluşturacak hem de Geleceği Yazanlar’ı tanıtmak için etkinlikler düzenleyecek.

“Elçiler” nasıl seçildi? 

Türkiye’nin dört bir yanından 600'ü aşkın üniversitelinin başvurduğu programda, profil analizi aşamasını geçen ve çevrimiçi mülakata hak kazanan 38 adayla iki hafta süren uzun bir görüşme dönemi gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin ardından bütün adaylara teknik bilgi ve becerilerini ölçen, özellikle mobil geliştirme ile ilgili yatkınlıklarını sınayan 5 görev iletildi. Değerlendirme süreci tamamlandığında, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Kütahya, Balıkesir, Samsun, Sivas, Elazığ, İzmit, Tekirdağ, Osmaniye, Denizli ve Konya’daki üniversitelerden 16 genç, Turkcell Geleceği Yazanlar Elçisi olarak belirlendi.

AdminAdmin