Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-06-2015 23:54

KİMYASALA MARUZ KALAN 3 KİŞİ KURTARILIP DEKONTAMİNE EDİLDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hasta ve yakınlarının meraklı gözlerle izlediği tatbikat gerçeğini aratmadı.

KİMYASALA MARUZ KALAN 3 KİŞİ KURTARILIP DEKONTAMİNE EDİLDİ


Tatbikatta senaryoya göre hastanede çıkan yangının ardından hastane alarma geçti. Hastane güvenlik ekipleri psikiyatri servisinden 1 yaralı ve biyokimya laboratuvarından çalışan 1 yararlının başhekimlik tarafında bekletilerek tahliye edildi. Kimyasala maruz kalan 3 kişi mikrobiyoloji laboratuarından AFAD ekipleri tarafından kurtarılıp dekontamine edildi.2 yaralı ise mobil ambulans sedye ile çıkarıldı. UMKE ekipleri ise yoğun bakımdan 1 yarlıyı tahliye etti. Daha sonra AFAD sedye ile hastane terasından makara sistemi ile 1 yaralıyı tahliye etti. Son olarak AFAD tarafından 1 yaralı sırtta indirildi. Tatbikat sonunda AFAD ve UMKE ekipleri hastanenin 8. katından iple aşağı inerek bayrak açtı.

 

Tatbikata Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinden 200 çalışan, AFAD’dan 20, UMKE’den 7, İtfaiye Müdürlüğü’nden ise 8 personel katıldı. Tatbikatı çevrede bulunan hasta ve yakınları meraklı gözlerle takip etti.

 

Tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe yılda 1 kez yapılması zorunlu olan tatbikatlardan birini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gökçe “Bugün hastanemizde yılda bir kere yapılması zorunlu olan tatbikatlardan bir tanesini gerçekleştirdik. Bu tatbikatın gerçekleştirilmesinde katkısı bulunan üniversite hastanemiz çalışanlarına, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne, UMKE ve AFAD müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün ki kurtarma çalışmalarında ilk defa uyguladığımız kimyasal ve biyolojik zehirlenmelerde, yaralanmalarda ve bulaşıcı hastalıklarda nasıl mücadele edebiliriz tabi hastanede bu yolla birçok yaralanmalar olabiliyor bunların nasıl üstesinden gelebiliriz bunla ilgili bir tatbikat yaptık. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

 

AFAD Müdahale Şube Müdürü Alparslan Güler ise hastane afet planı içerisinde bir tatbikat gerçekleştirdiklerini ve tatbikatın gayet başarılı geçtiğini söyledi.

Sivas Belediyesi İtfaiye Amiri Hamdi Kuzucu ise İtfaiye Müdürlüğü olarak 2 günlük bir eğitim sonunda tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

AdminAdmin