Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-06-2015 22:44

8 HAZİRAN PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ MEB AÇIKLADI

8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı MEB'den geldi. Seçimin ertesi günü olan 8 Haziran pazartesi okullar tatil edildi.

8 HAZİRAN PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ MEB AÇIKLADI

MEB seçimin ertesi günü olan 8 Haziran2015 pazartesi günü okulları tatil etti. Üniversitelerde de 8 Haziran pazartesi sınavlar ve dersler iptal edildi.
8-haziran-pazartesi-okullar-tatil-mi-meb-açikladi.jpg
7 Haziran pazar günü yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil olacak. Hem okulların seçim merkezi olarak kullanılması hem de sandıklarda öğretmenlerin görevli olması nedeniyle her seçim sonrası okullar tatil edildi.

MEB'ten yapılan açıklamaya göre, "8 Haziran pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullar tatil" denildi. 

8 haziran pazartesi okullar<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=tatil'>  tatil </a>edildi<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=meb'>  meb </a>seçimin ertesi günü okullar<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=tatil'>  tatil </a>edildi dedi.jpg


YÖK'TEN ÜNİVERSİTELERE TATİL 

YÖK, yaklaşan genel seçimler nedeniyle üniversitelerde 5-9 Haziran tarihleri arasında ders ve sınav yapılmayacağını açıkladı. 

YÖK'ün kararına göre, üniversiteler 5 Haziran Cuma gününden itibaren, 9 Haziran Salı gününe kadar tatil oldu.

YÖK, Pazar günü yapılacak seçimlerde öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmeleri için 9 Haziran'a kadar üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimleri için karar aldı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.

AdminAdmin