Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-05-2015 21:46

ÜNİVERSİTE HASTANESİNİN REFAKATÇİ OTELİ FAALİYETE GEÇİYOR…

Hayırsever bir iş adamı Ahmet Ünal tarafından, Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Hastanesinde yatarak tedavi gören hastaların refakatçilerine büyük kolaylık sağlayacak ve barınma problemlerini ortadan kaldıracak olan Refakatçi Oteli’ndeki çalışmalar sona gelindi.

ÜNİVERSİTE HASTANESİNİN REFAKATÇİ OTELİ FAALİYETE GEÇİYOR…


C.Ü. Hastanesi karşısı vakıf çarşısının yan tarafından bulunan araziye 2012 yılında yapılmaya başlanan Refakatçi Oteli 2013 yılı sonlarına doğru bitirilmesi hedefleniyordu. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilemeyerek kaba bir inşa halinde duran Otel sessizliği koruyordu.

Edinilen bilgiye göre oteli yapacak olan firmanın maddi sıkıntı içerisinde olduğu ve firmanın bıraktığı yerden geri kalan tüm inşaat işlerinin tamamını C.Ü. Vakfı tarafından desteklenerek yapıldı.

26 oda ve 60 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan Refakatçi Oteli’nde şuan neredeyse tüm çalışmalar tamamlandı. Bir tek ısınma sistemi döşemeleri süren ve inşaat temizlik işlerinin kaldığı otel, 3 Haziran 2015 Çarşamba günü açılışı gerçekleştirilecek. Açılışa ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılması bekleniliyor.

Bina içerisinde engelli vatandaşları da unutmayan yetkililer, engellilere özel oda ve lavaboları büyük titizlikle inşa etmiş durumda. Sadece Otel binasını tamamlamakla kalmayan C.Ü. Vakfı, bahçe kısmına da geniş bir çay bahçesi ve alışveriş merkezi yapmayı planlıyor.

Otel fiyatları ise tam kesinleşmiş olmasa da şuan ki düşünülen fiyat aralığı kahvaltı dahil günlük 15 ile 20 TL arasında olabileceği bilgisine ulaşıldı.

AdminAdmin