Gündem
Giriş Tarihi : 26-05-2015 23:02

ERDOĞAN'DAN HDP'YE TERÖR SUÇLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin silah baskısıyla bölgeden oy toplamaya çalıştığını söyledi. İşte Erdoğan'ın o sert HDP yorumları;

ERDOĞAN'DAN HDP'YE TERÖR SUÇLAMASI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin dağdan talimat aldığını silahla oy toplamaya çalıştığını söyledi. HDP'nin Doğu'da başka Batı'da ise farklı konuştuğunu ifade eden Erdoğan, Dolmabahçe'de HDP'li milletvekilleriyle verilen fotoğraf karesinin yanlış olduğunu söyledi. Hakkari ve Yüksekova'daki açılışlara, örgütün baskısı nedeniyle vatandaşların gelemediğini kaydeden Erdoğan, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayında HDP'ye tepki gösterdi. Gittiği her ziyaretinde CHP ve MHP'li belediye başkanlarının karşıladığını, kendisinin de belediyeyi ziyaret ettiğini söyleyen Erdoğan, HDP'li başkanların ise karşılama törenlerine katılmadığını kaydetti. Bu konuda dağdan gelen bir talimat olduğunu ifade eden Erdoğan, dağdan talimat alan bir partiyle dağdan gelen bir belediye ile uzlaşma sağlayamacaklarını söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Bunlar Doğu'da başka konuşuyor Batı'da başka konuşuyor. İşinize geldiğinde gidip dağa konuşuyorsunuz, pazarlık yapıyorsunuz. Peki Hakkari'de bu yatırımlar engellenirken neden gitmiyorsunuz? Bunlar vatandaşı tehdit ediyorlar. Ne Hakkari'de ne de Yüksekova'daki açılışa vatandaş gelemedi. Bunların birlik ve bareberlik gibi dertleri yok. 

"MUSLUKLARINDAN SU DEĞİL KAN AKIYOR"

Bunlar kan kokan ideolojilerini yerine getirmek için çalışıyorlar. Van'da musluklardan kan akıyor kan! Bunların musluklarından kan akar. Kobani olaylarını düşünün kim bunları sokağa çıktı. Yasin'in ezerek şehit ettiler. Milletimin bunları bilmesi görmesi için meydanlardayım. Müslüman sokulduğu yerden bir kere daha sokulmaz. Bunu istemiyorum.
 
"DOLMABAHÇE FOTOĞRAFI YANLIŞTI"
 
Milletvekilimizden birine bakın milletvekiline konuşma lan diyor. Soruyorum bu adamlarla gidilir mi? Bunlarla görüşme yapacaksanız bunlarla yapın ama aynı karede olmayı doğru bulmuyorum, bulmadım. Benim dönemimde de böyle görüşmeler olmuştur ama böyle bir kare verilmemiştir. Nedir yahu izleme komitesi. Dışarıdan sipariş işlerle bu komite olmaz. Akil İnsanlar Heyeti'ni kuran benim. Sağolsun Anadolu'yu gezdiler. Bunların içerisinde bir izleme heyeti kurarsanız olmaz o zaman devlet kendinden vazgeçmiş olur. Şu anda izleme komitemiz var zaten. MİT ne işe yarar? MİT zaten bu işi yapıyor.
 
"DIŞLAMADIK, TAVİZ VERMEDİK"
 
Biz bu konuda samimiyiz. Bakın olağanüstü halin kaldırılmasını biz sağladık. Abdullah Bey, göreve geldiği zaman ilk icraati bu oldu. Olağanüstü halin kaldırılmasını onlar talep etti. İnkarı ayakların altına alan biz olduk. Eskiden anne cezaevlerindeki çocuğuyla Kürtçe konuşamıyordu. Biz bunu yaptık. Dışlamadık ve ayrımcılığa asla taviz vermedik. Kürt vatandaşım Kürt kardeşim sözünü bir başbakandan ilk kez duydu."
AdminAdmin