Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-05-2015 22:49

12. TEFSİR AKADEMİSYENLERİ TOPLANTISI “KUR’AN VE SAHABE SEMPOZYUMU” DÜZENLENDİ

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi tarafından 12. Tefsir Akademisyenleri Toplantısı “Kur’an ve Sahabe Sempozyumu” gerçekleştirildi.

12. TEFSİR AKADEMİSYENLERİ TOPLANTISI “KUR’AN VE SAHABE SEMPOZYUMU” DÜZENLENDİ

 

 

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Âlim BARUT, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK öğretim üyeleri ile Türkiye’nin farklı üniversitelerine bağlı İlahiyat Fakültelerinden gelen öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından sempozyumun açılışında konuşan Vali Âlim BARUT, çok değerli bir sempozyum olduğunu ve bu sempozyumdan yararlanmak gerektiğine dikkat çekerek, “İlim her yönden olmakla beraber ilahi konularda da rehber olacaktır. İlmin rehberi olmayan bir milletin ilerlemesi, huzura ve refaha ulaşması mümkün değil. Dolayısıyla ilmi ve ilim adamını kendimize rehber edindiğimizin bilinmesinin bir nişanesidir bu” ifadelerine yer verdi.

 

Belediye Başkanı Sami AYDIN ise böyle önemli sempozyumların Sivas’ta düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  Kur’an-ı Kerim’i anlamanın ve yorumlamanın aynı zamanda yaşama tatbik edilmesiyle birlikte,  dünyada yaşanan kötülüklerin ve zulümlerin, akan kanların yaşanamayacağını söyleyerek, ”Burada asıl problem, Kur’an- ı Kerim’i doğru anlayamamaktan ve yorumlayamamaktan, aynı zamanda onu hayatımıza tatbik edememekten kaynaklanıyor.” dedi. 

 

Rektör Prof. Dr. Faruk KOCACIK ise konuşmasında Kur’an- ı Kerim’in toplumda insanları huzur ve mutluluk için, kardeşlik, adalet, eşitlik ve hoşgörü ekseninde iyiye ve doğruya davet eden, kötü ve çirkin olandan da sakınmayı amaçlayan bir hususu içerdiğini ifade ederek; “Tek yönlü gelişmeler hiçbir fayda sağlamaz. Bu açıdan iki yönlü gelişmeye yönelik tavırlar içinde olmalıyız. İnşallah bu ve buna benzer etkinlikler manevi, psikolojik, dini ve sosyal yönden eksiklerimizin tamamlanmasına vesile olur.” dedi. 

 

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri ERTURHAN ve İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Hasan KESKİN’in konuşmasının ardından Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık KILIÇ tarafından Kur’an’da Sahabenin Sunuluşu ve Günümüze Yansımaları adlı açılış tebliğini sundu.

Daha sonra sempozyuma katılan konuşmacılar, sunumlarını gerçekleştirdiler.

AdminAdmin