Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-05-2015 22:12

FATİH PROJESİ KAPSAMINDA TABLET DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın canlı yayın bağlantılarıyla Milli Eğitim Bakanlığı FATİH (Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) projesi kapsamında tablet dağıtım töreni gerçekleşti.

FATİH PROJESİ KAPSAMINDA TABLET DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla Ankara merkezli düzenlenen törene aralarında Gaziantep, İzmir, Samsun ve Sivas’ın bulunduğu illerde canlı yayın bağlantısıyla katıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen tablet dağıtım törenine, Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ ve Valimiz Sayın Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Vali Yardımcıları; Turgay İLHAN,  Ömer KALAYLI, Mehmet Şerif OLCAŞ, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

FATİH Projesi tanıtım filmlerinin sunulmasının ardından dağıtımı gerçekleştirilen tablet bilgisayarların tamamen yerli tasarımlarla ülkemizde üretildiğini ve Tabletlerin birçok bakımdan piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, konuşmasında; “Biz çok derin bir ilim geleneğinin, ilimle yoğrulmuş irfanın temsilcisi bir milletiz. İlim anlayışımız taklitçiliğe, tekrara dayanmaz. Bizde ilim önce gönülle yapılır. İlmin peşine özellikle kazanç için değil hakikatlere ulaşmak için düşülür. Çağının önüne geçemeyen ilmin bizim nezdimizde bir kıymeti yoktur. Bu gençlik elinde silahla dolaşan bir gençlik olmayacak. Elinde kitabıyla dolaşan bir gençlik olacak. Bizim zamanımızda kitap kalem bulmak zordu ama yüksek ideallerimiz vardı. Önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni Alparslan’ı, Fatih’leri, yeni Gazi Mustafa Kemal’leri çıksın.2023 bu yol haritasının ilk istasyonudur. Benim sizden isteğim, bu tabletleri interneti amacına uygun olarak kullanmaktır. Bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup gerçek dünyadan, kitaplardan uzaklaşmayın. Asıl olan kitap, kalem, kağıt, öğretmen, onun size aktardığı irfandır.” ifadelerine yer verdi.

 

Tören programında ilimize canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a gençlere eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi'nin adım adım gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu bildiren Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin, yüz aklığı iki cihana bedel" dedi.

 

 

Program sonunda Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ, Vali Sayın Âlim BARUT ve il protokolü tabletlerini teslim alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AdminAdmin