Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-05-2015 20:16

KÜNİB V. OLAĞAN KONGRESİ TEBRİZ’DE YAPILDI

“Bir Gelecek Projeksiyonu…” sloganıyla 2009 yılında Ardahan Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulan ve günümüzde 14 ülkeden 82 üniversitenin üyesi olduğu uluslararası bir akademik işbirliği kuruluşu olarak dikkat çeken Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel sorunlara çözüm aramaya ve küresel çapta yol haritaları sunmaya devam ediyor.

KÜNİB V. OLAĞAN KONGRESİ TEBRİZ’DE YAPILDI

Geçen yıl IV. Olağan Kongresi’ni Başkent Ankara’da “Kafkasya’nın Geleceğinde Enerjinin Rolü” temasıyla düzenleyen KÜNİB, bu yıl ise 5. Olağan Kongresi’ni “Kafkasya Bölgesi’ndeki Üniversitelerin Akreditasyon Sorunları ve Çözüm Önerileri” çerçevesinde İran’ın köklü şehirlerinden Tebriz’de gerçekleştirdi.


 

Yeni üye üniversitelerin katılımıyla 19 Mayıs 2015 Salı günü yapılan KÜNİB V. Olağan Kongresi’ne Türkiye başta olmak üzere onlarca ülkeden üst düzey birçok devlet adamı, bürokrat, rektör, yönetici, akademisyen ile basın mensupları katıldı.

"Kafkasya bölgesindeki üniversitelerin akreditasyon sorunu ve çözüm önerileri" çerçevesinde gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, birliğin başlıca hedefini "bölge üniversiteleri arasında kültürel, bilimsel ve teknoloji faaliyetlerini geliştirmek" olarak tanımladı.

Kafkasya bölgesinin sahip olduğu maddi ve manevi zenginliklere işaret eden Korkmaz, "Ancak maalesef bu bölgenin büyük maddi ve manevi imkanları bölge ülkeleri tarafından gerektiği biçimde kullanılmamıştır. Bu durumu değiştirmek için esaslı ve güçlü adımlar atılmalıdır" dedi.

Korkmaz, ABD ve Avrupa'nın, Kafkasya'nın maddi ve manevi rezervlerinden bölge ülkelerinden daha fazla faydalanıyor olmalarını üzücü bir durum olarak değerlendirdi ve "Bu bağlamda bilimsel, kültürel, eğitim ve sosyal kapasitelerimizi tanımalı, ikili ve çoklu işbirliklerimizi gün be gün arttırabilmek için birbirimiz hakkında gerçek bilgilere sahip olmalıyız" diye konuştu.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu da kongrede bir konuşma yaptı.

Kongrede "Yükseköğretimde Akreditasyon Sorunu ve Çözüm Yolları" ile "Kafkasya Coğrafyasında Organ Nakli ve Sorunları" başlıklı iki ayrı panel düzenlendi. Konuşmaların ardından KÜNİB'e yeni katılan üniversite rektörlerinin imza töreni gerekleştirildi.

KÜNİB'nin 5. Olağan Kongresi’ne Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık katıldı.

AdminAdmin