Sivas
Giriş Tarihi : 18-05-2015 20:32

KILIÇDAROĞLU: “BİZ HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ, ONLAR BAŞKALARI İÇİN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bir yol haritası belirlemek zorundayız. Kavgadan bıktık artık.

KILIÇDAROĞLU: “BİZ HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ, ONLAR BAŞKALARI İÇİN”

Kavgadan bıktık artık. Kavgasız, huzur içinde, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Türkiye'yi bu ayıplardan temizleyeceğim. Türkiye'ye demokrasiyi getireceğim." dedi.

Havayolu ile Sivas'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas'ın Türkiye'nin bağımsızlık tarihinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: "Sivaslı "Biz bağımsız Türkiye istiyoruz. Kendi ülkemizde birilerinin bize emir vermesini istemiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Şehit mi şehit vereceğiz, gazi mi gazi olacağız. Ama bağımsızlığımızı koruyacağız" demiştir. Sivaslı kendi sanayisini kurmuştur. Devlet yatırım yapmıştır. Bir dönem Sivas gerçekten de Orta Anadolu'nun cazibesi yüksek olan bir kentiydi. Bütün Sivaslı kardeşlerime söylüyorum, 7 Haziran'da sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öyle gidin. Burada bir askeri dikimevi vardı 300-400 kişi çalışıyordu. Onu kapattılar. Fabrikayı İstanbul'a götürdüler. Sandıkta buna tepkinizi gösterin. Sandığa gidip bunu yapanları demokratik yollarla cezalandırın, iktidardan düşürün. Kardeşim sen dikimevini kapatıyorsun İstanbul'a götürüyorsun. Sanki İstanbul'da hiç fabrika yok. O fabrika çalışanların, esnafın can suyuydu. Aylığını alırdı gider alışverişini yapardı. Bakın Sivas sürekli göç veriyor. İşsizlik var, gençler işsiz. Eğer bir evde işsiz var ise o evde huzur yoktur. Bu ayıptan gençlerimizi kurtaracağız. CHP iktidarında işsizlik sorununu çözeceğiz. Sözüm söz."

'ONLARIN ÇOCUKLARI SINAVSIZ MEMUR OLUYOR'

KPSS konusunda da eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan devlet memuru oluyor. Ama Sivaslı'nın çocuğu, garibanın, arkası olmayanın çocuğu, tarlada çalışan Ahmet efendinin çocuğu kurslara giriyor, sınava giriyor alın teri döküyor, bekliyor ne zaman devlet memuru olacağım diye. Onların çocukları hiçbir sınava girmiyor. Otomatikman jet hızıyla devlet memuru oluyor. Ben Sivaslı kardeşlerime sesleniyorum, eğer bu adaletli, hakka hukuka uygun diyorsanız koşa koşa gidin oyunuzu verin. Sonuçta senin çocuğun işsiz kalacak. Eğer diyorsan ki hayır bu adaletli değil, bu düzen adaletli bir düzen değil. Bu düzeni kim değiştirecekse, kim adaleti getirecekse, hakka hukuka kim uyacaksa ben ona oy vereceğim diyorsan, adresin yerin bellidir, Cumhuriyet Halk Partisi'dir." diye konuştu.

2. ÜNİVERSİTE KONUSUNDA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, 2. üniversite ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu'na yüklendi. CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in geçtiğimiz yıl Sivas'a 2. üniversite kurulması için kanun teklifi verdiğini hatırlatarak, "Şimdi kendisi Sivas'a gelirken kanun teklifi verdiğini söylüyor. Sen geçtiğimiz yıl verilen kanun teklifini kabul etme, şimdi gel Sivas'ta 2. üniversiteyi kuracağını vaat et, inanalım mı?" ifadesini kullandı.

'BİZ HALK İÇİN ÇALIŞIYORUZ, ONLAR BAŞKALARI İÇİN'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin halk için, Başbakan Davutoğlu'nun ise Erdoğan için çalıştığını savundu. İskenderun'da bir babanın çocuk gibi ağlayarak yanına geldiğini ve "10 yıldır oğlum öğretmenliği bekliyor" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "350 bin öğretmen bekliyor. Söz, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kalmayacak. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağız. 200 bin ek derslik ihtiyacımız var. Ben söylemiyorum, Milli Eğitim Bakanlığı söylüyor. Ek derslik ihtiyacı var ise yapacağız. Öğretmenlerimiz gidecek, çocuklarımızı yetiştirecek. Onlara minnet borçluyuz. Öğretmen bütün toplumlarda en saygın kişidir. Çocuğumuzu huzur içinde ona teslim ederiz. Çocuğumuzu yetiştirir. Adaleti öğretmen için yetiştirir. Değerlerimizi öğretir çocuklarımıza. Öğretmenler dünyanın her toplumunda en saygın kişidir. Bütün öğretmen kardeşlerime söz veriyorum; hiçbir ayrım yapmadan CHP iktidarında sizi bu ülkenin en saygın kişileri arasına alacağım. Bugün öğretmen aybaşını nasıl getireceğim diye düşünüyor. Binlerce sorunu var. Her sorunun çözümü vardır. Sosyal alanda çözülmeyecek sorun yoktur. Eksik olan temiz siyasettir. Eksik olan halkı düşünen siyasettir, halkı düşünen siyasettir. Şu lafımı hiçbir zaman unutmayın; Kılıçdaroğlu halk için çalışır, Davutoğlu Erdoğan için çalışır."

'ÇATLASANIZ DA İKRAMİYEYİ VERECEĞİM'

"Emekliye "2 maaş ikramiye vereceğim" diyorum. "Nasıl vereceksin" diye kıyameti kopartıyorlar." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Vereceğim arkadaş, çatlasanız da patlasanız da vereceğim. Emekliye bu toplumun vefa borcu var. Sivas'ı Sivas yapan, fabrikaları kuran bu ülkenin emeklileridir. Bu insanları açlığa mahkûm ettiler. Ne veriyoruz ki sen itiraz ediyorsun? Altı üstü 2 maaş ikramiye. Bir emekli bayramlarda torunundan kaçar mı? Seni bu ülkenin onurlu vatandaşı yapacağım emekli kardeşim. Zaten emekliye ne veriyorsun? Bunlar zannediyor ki parayı alır almaz İsviçre Bankalarına yatıracak. İkramiyeyi alınca doğru bakkala gidecek alışveriş yapacak. Bunlar zannediyor ki Emekli bunu yapacak. Kim kazanacak? Emekli, esnaf, sanayici kazanacak. Kim kaybedecek? Hortumcu kaybedecek." dedi.

'ONLARA KURS AÇACAĞIM'

Asgari ücreti 1500 lira yapacağını söylediğinde Maliye Bakanı bunun işçiye zulüm olacağını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki parayı nereden bulacaksın. Onlar benim özgeçmişimi bilmiyor. Ya da biliyorlar da söyleyemiyorlar. Ben 29 yılımı devlete verdim. Ben vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez bilirim. Ama onların da başka bir uzmanlık alanı başka. İktidar olduğumuzda onlara devlet nasıl yönetilir diye kurs açacağım." şeklinde konuştu.

'TAŞERON İŞÇİLİĞİ KALDIRACAĞIM'

Taşeron işçiliği kaldıracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçisi devletin hastanesinde, TBMM'de çalışıyor, bakanlıklarda çalışıyor ama kadrolu değil. Köle statüsünde. Hakkı, hukuku yok. Sendika hakkı yok, örgütlenme hakkı yok. Ben ne diyorum taşerona kadroyu vereceğim. Ey devlet sen işçiye para mı vereceksin? Doğrudan gidip ver niye araya aracı koyuyorsunuz?" diye sordu.

'SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ'

"Yeni bir yol haritası belirlemek zorundayız. Kavgadan bıktık artık. Kavgasız, huzur içinde, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Türkiye'ye demokrasiyi getireceğim." diyen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Türkiye'de 4. yılın sonunda asla ve asla hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Koşuyorlar anlatıyorlar, propaganda yapıyorlar. CHP gelirse sosyal yardımları kesecekmiş. Niye keselim? Hangi gerekçe ile keseceğiz. Sözüm söz, sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağız. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Halk için çalışıyoruz. Sizin için çalışıyoruz. Hiçbir kaynak sorunumuz yoktur."

Miting sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile milletvekili adayları Ali Akyıldız, Haydar Gölbaşı, Ulaş Karasu ve Baki Çoban ile halkı selamlayarak karanfil dağıttı. Kılıçdaroğlu daha sonra Sivas'tan ayrıldı.

AdminAdmin