Turizm
Giriş Tarihi : 15-05-2015 11:24

AVRUPALI LİDER BURGER ZİNCİRİ QUİCK ARTIK TÜRKİYE’DE…

Nisan ve Mayıs ayında açtığı 4 restoranla burger severlere hizmet vermeye başlayan Quick, 5 yıl içinde 150 Milyon ₺ yatırım ile restoran sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor.

AVRUPALI LİDER BURGER ZİNCİRİ QUİCK ARTIK TÜRKİYE’DE…

HABER : AYDAN ALKAP

İlk restoranını 1971 yılında Belçika’da açan, bugün 16.000 çalışanıyla başta Fransa, Belçika, Lüksemburg olmak üzere 500 restoranda 1 milyar Euro’nun üzerinde ciro elde eden Quick, farklı damak tatlarına hitap eden menüsü, fark yaratan özel sosları ve keyifli ortamıyla yepyeni bir burger deneyimi sunuyor.

Rekabetin oldukça yoğun yaşandığı burger dünyasına, Avrupalı dokunuşuyla kaliteli bir lezzet alternatifi sunan Quick, Türkiye’de hızlı servis sektörüne iddialı bir giriş yaptı. Avrupalı lider Hızlı Servis restoran zinciri Quick, gençler ve aileler başta olmak üzere her kesime hitap eden menüsüyle ilk olarak İstanbul’daki lezzet tutkunlarıyla buluştu. Forum İstanbul, Ataşehir Bulvar 216 , Şişli Cevahir AVM ve Şişli Meydan restoranları hizmete giren Quick, Mayıs sonunda Viaport restoranında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 

Dugardin: “Türkiye’nin yemek kültüründen çok etkilendik, burada olmak istedik” 

45 yılı aşan deneyim ve ‘daha fazlası için lezzet’ iddiasıyla Türkiye’ye gelen Quick’in lansman toplantısı, Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Quick Group CEO’su Cedric Dugardin, zengin bir mutfak kültürüne sahip Türkiye’de insanların ayrıştırıcı damak tadına büyük güven duyarak, Türkiye pazarına girdiklerini söyledi.

CEO Dugardin, “Görüyoruz ki, Türkiye’de yemek yemek bir ihtiyaçtan öte bir ritüel. Hep birlikte oturulan akşam yemekleri ve bol çeşitli yemeklerle kurulan masalar bunun en güzel kanıtı. Biz tecrübeli kadrosuna çok güvendiğimiz IFB ile birlikte, Türkiye’nin bu benzersiz yemek kültürünün bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Quick ürünleri Türk damak tadına daha yakın

Dugardin, burger pazarında yoğun bir rekabet yaşandığını ancak Quick’in Amerikan burger zincirlerine karşı, Avrupalı yaklaşımıyla hızlı servis restoranlarına bambaşka bir vizyon getirdiğini vurguladı. Dugardin sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikli hedeflerimiz arasında, ailelerin her zaman çocuklarıyla birlikte gelip rahat rahat yemeklerini yiyebilecekleri güvenilir bir Hızlı Servis restoranı yaratmak var. Restoranlarımızın gerçek bir yaşam alanı olmasına özellikle önem veriyoruz. Quick’i tercih edenlerin kendilerini evlerinde hissetmesi için çalışıyoruz. Quick, bu yaklaşımı sayesinde bugün Avrupalı en büyük burger markası olmayı başarmıştır.”

Lezzet konusunda iddialı olduklarını ifade eden Dugardin, tazeliğe ve kaliteye verdikleri önem doğrultusunda malzeme tedarikinde yerli üretime başvurduklarını söyledi.

Çocuklara özel 2 farklı menü

Avrupalı bir burger zinciri olarak Türk damak tadına çok daha yakın ürünler sunduklarını kaydeden Dugardin, “Her burgerimizin kendine has özel reçeteli sosu vardır ve bu soslar da Quick markasının farklılaşmasını sağlamıştır. Bu yönüyle de ürünlerimizin Türkiye’deki lezzet tutkunları tarafından beğenileceğine inanıyoruz. Yine Türkiye’de ilk olarak, 4-7 ve 8-12 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden iki farklı çocuk menüsü sunuyoruz” dedi.

Dugardin, Quick’i, başta Türkiye olmak üzere Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya ve Latin Amerika ülkelerinde büyütmeyi hedeflediklerini açıkladı.

“2 yılda ekip olarak yüzlerce burger yedik, sonunda Quick’i seçtik”

Quick’in Türkiye master franchise’lığını alan IFB Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu da 2 yıllık bir arayışın sonucunda Quick’i Türkiye’ye getirmeye karar verdiklerini söyledi.

Topçuoğlu, “Türkiye’ye kazandıracağımız ve damak tadımıza uygun yeni lezzeti bulmak için dur-durak bilmeden çalıştık. Farklı ülkeler gezdik, farklı lezzetler denedik. Bu süreçte ekip olarak yüzlerce burger yedik. Bu lezzetlere ulaşmak için 3 kıtada 10 binlerce km yol kat ettik. Geriye dönüp baktığımızda bu iki yıl bize çok şey öğretti, yepyeni deneyimler kazandık. En önemlisi de Quick’i bulduk... Quick’in lezzetinden, kalitesinden ve çalışma anlayışından çok etkilendik. Bu lezzeti ülkemize getirmek, Türk lezzet tutkunlarıyla da paylaşmak istedik.

Quick Türkiye’nin yılsonuna kadar, toplam 15 milyon TL yatırım ile 10 restorana ulaşmasını hedefliyoruz. Quick lezzeti önce İstanbul’u ve kısa süre içinde de tüm Türkiye’yi saracak. Markanın temellerini sağlam oluşturmak adına ilk beş yıl içinde açacağımız 100 restoranı kendi kaynaklarımızla açmayı hedefliyoruz. Beş sene içinde açacağımız 100 restoranın yatırım miktarı 150 Milyon TL olarak gerçekleşecektir” dedi.


MASALCI - CEGUESE -MASALCI - CEGUESE -