Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-05-2015 21:00

ENGELLİLER HAFTASI SİVAS’TA DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Sivas’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

ENGELLİLER HAFTASI SİVAS’TA DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI


Bu kapsamda çok sayıda Engelli vatandaşımız ve ailelerinin katılımıyla Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Bahçesinden başlayarak Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezine kadar  ‘Engeliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü’  gerçekleştirildi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Engelliler Haftası Kutlama programına, Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT’un yanı sıra; Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK ve Eşi Leman KOCACIK, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), protokol üyeleri, Gönül Elçileri ve çok sayıda engelli vatandaşımız ile aileleri katıldı.

 

Açılış konuşmalarının ardından Araştırmacı Yazar Mustafa SEVİNÇ’in “Asıl Engel İçimizde” sunumu ve özel eğitim okullarının tanıtım sunumlarıyla devam eden programda; özel eğitim merkezi öğrencileri tarafından solo dinletisi, müzikal dinleti, şiir dinletisi, Bayrak Rondu adlı gösteri, Halkoyunları, mehter ve semazen gösterileri sonrası bazı öğrencilerin mezuniyet törenine yer verildi.

 

Program sonunda mezun olan öğrencilere Diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Diploma töreni sonrası; Engelli vatandaşlarımızın hayata hazırlanmasında emeği geçen ailelerine, öğretmenlerine teşekkür eden Vali Âlim BARUT; “Engeller zihinlerde kalktığı zaman fiilinde kalkmış oluyor. Azim, kararlılık olduğu zaman birçok engel kalkar. İrade ve çalışma gösteren engelli kardeşlerimiz bizlere engellerin nasıl aşıldığını göstermiştir.” dedi.


 

Engelliler Haftası Kutlama programı, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.



AdminAdmin