Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-05-2015 20:38

HEMŞİRELER HAFTASI, SİVAS'TA KUTLANMAYA BAŞLANDI…

Sivas'ta Hemşireler Haftası nedeniyle hemşireler, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

HEMŞİRELER HAFTASI, SİVAS'TA KUTLANMAYA BAŞLANDI…

 

Hemşireler Haftası ve 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde toplanan kentteki çeşitli hastanelerde görev yapan hemşireler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından hemşireler toplu olarak Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında kent meydanında oluşturulan Cumhuriyet Üniversitesi Organ Nakli Merkezi tarafından Organ Bağışının alındığı, anlatıldığı sağlık hizmeti standının açılışı yapıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Havva Tel, organ bağışının önemine değinerek, hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Doğduğumuz günden öldüğümüz güne kadar en önemli şey sağlıktır. Koruyucu sağlık noktasında hemşireler en önemli hizmeti veren arkadaşlarımızdır” dedi.

 

Daha sonra standın açılışını Sağlık Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Havva Tel ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhemşireleri Nezahat Demirkaya ve Ergül Koçak birlikte yaptı.

 

Stant görevlileri, yetkililere ve basın mensuplarına stantta yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Tertip Komitesi daha sonra Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Öğleden sonra ki program da ise, Sağlık Bilimleri Fakültesi Cumhuriyet Üniversitesi Hemşireler Kulübü (CÜHEK)  tarafından 12 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında Hemşirelik Eğitiminde ve Uygulamalarında Yenilikler adlı program düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Alim Barut Eşi Miyase Barut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, il Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam, Üniversite Hastanesi Başhemşiresi Nezahat Demirkaya, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından verilen mini konserin ardından konuşan Vali Âlim Barut, sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu söyleyerek,  hastanede hiçbir zaman tek başına bir doktorun, hemşirenin, alet veya edevatın bir sağlık hizmeti olmadığını sözlerine ekledi. Gerek Ebelerin, gerekse Hemşirelerin sağlık sektörünün ana unsurları olduğunu ifade eden Vali Barut, Hemşireler Haftasını kutlayarak programda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli ise Hemşirelik mesleğinin geçmişe dayanan en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayarak, Hemşireleri sağlık hizmetleri dâhil, koruyucu hekimlikte her zaman yanlarında hissettiklerini vurgulayarak, Hemşireleri sağlık melekleri olarak adlandırdı. Hemşirelerin emeklerinin hiçbir zaman yadsınamayacağını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, toplumda mesleğin saygınlığının olduğunu söyleyerek, Hemşireler Haftasını kutladı.

 

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam’ın konuşmasının ardından Hemşirelik  Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel ise günümüzde sağlık hizmetlerinin tedavi ağırlıklı olarak sunulmasının kaçınılmaz bir şekilde sağlık hizmetlerinin maliyetini arttırdığını ifade ederek, “Bu maliyet artışı da sağlık sistemine ve ülke ekonomisine ciddi ve ağır yükler getirmektedir. Dünya genelinde yıllık sağlık harcamalarının yaklaşık 5,3 trilyon Amerikan doları olduğu belirtilmektedir. Tüm meslektaşlarımın ve sevgili öğrencilerimizin 12 Mayıs Dünya Hemşireler Haftasını kutluyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, ‘Hemşirelik Eğitiminde ve Uygulamalarında Yenilikler’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

 

Programda ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli ve beraberindekiler tarafından etkinlik düzenleme komitesine teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

 

Foto & Haber: Denizalp DEMİRKAYA

AdminAdmin