Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-05-2015 22:43

REKTÖR YARDIMCISI YILMAZ, 17. DİN EĞİTİMİ KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI

(Özel Haber İGD)Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz Dicle Üniversitesinde 17.’si düzenlenen Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon toplantısına katıldı.

REKTÖR YARDIMCISI YILMAZ, 17. DİN EĞİTİMİ KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz Dicle Üniversitesinde 17.’si düzenlenen Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon toplantısına katıldı.

 

Her yıl farklı bir üniversite bünyesinde yapılan Din Eğitimi Anabilim Dalı Koordinasyon toplantılarının 17.’si bu yıl Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı ev sahipliğinde yapıldı.

 

 

Üniversitenin kongre merkezinde Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakülteleri ve İslami İlimler Fakültelerinde görev yapan yaklaşık 100 akademisyen katıldı.

 

 

Din Eğitimi Biliminde metodoloji konusunun tartışıldığı ve dört oturum halinde düzenlenen toplantının açılışında bir konuşma yapan rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır’ın tarihi, manevi ve kültürel yönleriyle ilgili olarak bilgi vererek, akademisyenleri Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca üniversitenin niteliği ve imkânlarından söz eden Saraç, Diyarbakır’ın “Gül Şehri, Sahabe ve Peygamberler Şehri” olduğunu ifade etti.

 

İlahiyat Fakültesi Dekanı Abdulkerim Ünalan da Din Eğitiminin önemine dikkat çekerek, İslamiyet’in doğru kaynaklara dayalı olarak doğru yöntemlerle ve içerikle halka anlatılmasını önemine vurgu yaptı.

Program koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Davut Işıkdoğan ise, böyle bir koordinasyona Diyarbakır’da ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Işıkdoğan, bu tür toplantılara farklı illerden iştirak edenlerin, bu şehri görerek eski algılarını değiştirdiklerini ifade etti.

Dört oturum halinde gerçekleştirilen toplantıda Din Eğitimi alanında yapılan araştırmalar, metodolojik açıdan değerlendirildi. Alanda şimdiye kadar yapılan teorik, alan araştırmaları, din eğitimi tarihi ve yurtdışı çalışmaların ele alındığı toplantıya öğrenciler de iştirak etti.

İnternet Gazeteciler Derneği (İGD)

AdminAdmin