Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-05-2015 22:49

C.Ü. İLE HGK ARASINDA PROTOKOL…

(Özel Haber İGD) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) ile Harita Genel Komutanlığı (HGK) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

C.Ü. İLE HGK ARASINDA PROTOKOL…

 

Eğitimde ve bilimsel araştırmalarda yüksek kalitede ürünler vermek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ile Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Harita Genel Komutanlığı (HGK) ile protokol imzaladı.

 

“Birlikte Üretmek ve Paylaşmak” temalı Bakanlıklar arası Harita İşlerini Koordinasyon ve Planlama Kurulu (BHİKPK) Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı. Olağan Genel Kurul Toplantısıyla birlikte, ulusal haritacılık kurumu olan Harita Genel Komutanlığı ile bazı üniversiteler arasında bir protokol imza töreni gerçekleştirildi.

 

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Ulusal bir haritacılık kuruluşu olan Harita Genel Komutanlığı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) “Haritacılık Alanında İşbirliği Protokolü” imzaladı.

Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği ile Jeofizik Mühendisliği gibi yakın disiplinleri barındıran Cumhuriyet Üniversitesi ile Harita Genel Komutanlığı arasında “Haritacılık Alanında İşbirliği Protokolü” imzalandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın katıldığı protokol imza töreninde çeşitli üniversitelerden de temsilciler bulundu.

 

Törende Harita Genel Komutanlığı’nın, kamu kurum/kuruluşları, belediyeler ve üniversiteler dahil olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ihtiyaç duyduğu harita ve harita bilgilerini üretirken, ihtiyaç sahibi birimlerle birlikte çalışmaya ve üretimin koordine edilmesine yönelik ihtiyacın her geçen gün arttığı belirtildi. Harita bilgilerinin paylaşımı ve üretiminin kurumlar arası paylaşımı gerektirdiği vurgulanırken, üniversitelerin bu paylaşımın önemli adımlarından biri olduğu da ifade edildi.

Toplantıda, Harita Genel Komutanlığı Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Metin Keşap ile C.Ü. Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık tarafından protokol imzalandı. Protokol kapsamında üniversiteler arası haritacılık alanında proje, araştırma-geliştirme ve eğitim amaçlı ortak çalışmalar yapılması hedeflendiği öğrenildi.

İnternet Gazeteciler Derneği (İGD)

AdminAdmin