Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-05-2015 21:05

ÜNİVERSİTEDE 2. EBELİK SEMPOZYUMU BAŞLADI…

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Ebelik Sempozyumu Kültür Merkezi’nde başladı.

ÜNİVERSİTEDE 2. EBELİK SEMPOZYUMU BAŞLADI…

 

Programa Vali Alim Barut’un eşleri Miyase Barut, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Eşi Leman Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Nezahat Demirkaya, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Rektörümüze ve katılımcılara yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek,  Mayıs Ebeler Günü’nü kutladı. Dekan Prof. Dr. Ergüngör, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve akademik kadrosu hakkında geniş çaplı bilgiler vererek,  Ebelik Bölümü faaliyetlerinden bahsetti.

 

Dekan Ergüngör, ebelik eğitiminin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, etkinliği düzenleyenlere başarılar diledi ve sempozyumun başarılı geçmesini temenni etti.

 

Ebelik Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükran Ertekin Pınar ise bölüm ve sempozyum hakkında bilgiler vererek,  katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ‘Ebeliğin Güçlü ve Zayıf Yönleri İle Türkiye’de Durum’ adlı konferansını veren Ebelik Derneği Başkanı Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan, Ebelik mesleğinin en eski meslek olduğunu ve doğuma yardım etmenin kutsal bir olay olduğunu vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Karahan,  mesleğin yönleri, tehditleri ve ebelik eğitiminde aksayan yönlerini anlatarak, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dernek Başkanı Karahan’ın konuşmasının ardından Oturum Başkanlığını Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Güler’in yaptığı sempozyumun ilk oturumunda Öğretim Görevlisi İlknur Bilgin, ‘Sağlığı Geliştirme ve Sağlık Eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Büşra Cesur ‘Sağlık Okuryazarlığı’, Öğretim Görevlisi Sema Biçer,  ‘Sağlık Çalışanları Arasındaki İletişimin Sağlığın Geliştirilmesine Katkısı’, Yrd. Doç. Dr. Zeliha Burcu Yurtsal‘ ise Toplumu Güçlendirmede Ebelik’ konularında bilgiler verilirken,  Yrd. Doç. Dr. Dilek Bilgiç ve Araştırma Görevlisi  Funda Evcili başkanlığında   gerçekleşen  sempozyumun   ikinci oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Mine Bekar,  ‘Kadın Sağlığını Geliştirmede Kültürel Boyut’, Yrd. Doç. Dr. Şükran Ertekin Pınar,  ‘Kadın Sağlığı Açısından Önemli Bir Sorun: İnfertilite ve Psikososyal Boyut’,  Avukat Zeynep Demir Coşman,  ‘Kadın Sağlığının Geliştirilmesinde Hukuksal Boyut’ alanlarında davetlilere bilgiler verdi.

AdminAdmin