Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-05-2015 19:55

ÖĞRENCİLERİ, GÖRMEDEN ÖLMEYİN! SLOGANI CEZBETTİ

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri ve hocaları Divriği’ne çıkarma yaptı.

ÖĞRENCİLERİ, GÖRMEDEN ÖLMEYİN! SLOGANI CEZBETTİ


Hafta sonu tatilini fırsat Bilen Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğrencileri, Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Müdiresi Prof.Dr. Ayten Ateş öncülüğünde ilçenin doğal ve turistlik mekanlarını gezdi.

Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple ilçeye giden öğrencileri, milletvekili nursuna memecanın danışmanı Semiha ekinci ve ilçe kaymakamı Mehmet nebi kaya’nın eşi Zeynep kaya karşılayarak, öğrencileri ilçenin tarihi konaklarından olan Abdullah Pasa Konagı’nda ağırladı.

“Görmeden ölme” sloganıyla unesco dünya mirası listesine giren Divriği ulu camiyi gezen ekibe burada, cami imam hatibi nail ayan bilgiler verdi.

Öğrenciler, Mengücek Beyliği döneminde inşa edilen, Ulu Camii’nin Baş Mimarı Muğis oğlu Ahlatlı Hürrem Şah'ın duasına hayran kaldılar. Yapıtı büyük bir titizlikle inceleyen öğrenciler, ilk kez gördükleri cami karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Camii imam hatibi ayan’ın anlattıkları karşısında oldukça duygulanan öğrencilerin ise gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Camide bol bol fotoğraf çekinen öğrenciler, divriğinin gelişmesi ve camiinin daha fazla tanınması için yakınlarıyla yeniden gelmek istediklerini ifade ederken, 1985 yılında UNESCO tarafından "Dünya Kültür Mirası" listesine alınan, İslam mimarisinin bu başyapıtının, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamının koruması altında olmasının çok önemli olduğuna da vurgu yaptılar.

ziyaretin ardından trekking (doğa yürüyüşü) yapan öğrenciler ve hocaları, divriğinin konaklarını da gezerek, ihtişamlı el sanatları hakkında da yetkililerden bilgi aldı. İlçenin en önemli konakları arasında yer alan A’yan ağa konağında öğrenciler, son olarak divriğinin yöresel yemeği olan Divriği pilavını da yemeği ihmal etmediler.

Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Müdiresi Prof.Dr. Ayten Ateş konuşmasında; divriğinin gezip görülmeye değer çok önemli bir ilçe olduğuna vurgu yaparak, ilçede bulunan meslek yüksekokulundaki öğrencilerimizin de desteğiyle divriğini kalkındıracağız dedi.

 

Ateş konuşmasının sonunda ise Divriği için güzel ve özel bir program hazırlamıştık ancak bizleri en çok cezp edip kendisine hayran bırakan ulu camii oldu şeklinde konuştu.

AdminAdmin