Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-05-2015 19:11

BAHARIN MÜJDECİSİ OLAN ‘HIDRELLEZ’ SİVAS’TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen ‘Hıdrellez’, ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

BAHARIN MÜJDECİSİ OLAN ‘HIDRELLEZ’ SİVAS’TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

 

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’nda icra edilmeye  başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemine binaen 'Hıdrellez' kutlamalarının tarihi geçmişi hakkında bilgiler verildi.

 

Konuşmaların ardından geleneksel ve Sivas'a özgü yerel yarışmalar olan yumurta tokuşturma yarışmasıyla başlayan ve son derece renkli görüntülere sahne olan programda; kaşıkta yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları ve yumurta yuvarlama yarışmaları yapıldı.

      

Protokol üyelerinin de katılımı ile yapılan yumurta yuvarlama yarışması, çelik-çomak ve topaç çevirme oyunu heyecan dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

'Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı' kutlama etkinlikleri kapsamında ayrıca halk oyunları gösterisi ve Türk Halk Müziği konserine de yer verildi. Program, katılımcılara verilen yemek ikramı ile sona erdi.

 

Düzenlenen etkinliklere, Vali Vekili Ömer KALAYLI’nın yanı sıra; Sivas Milletvekili Hilmi BİLGİN, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin SAĞIR, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan BUYRUK ilgili protokol üyeleri ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar ile vatandaşlar katıldı.


AdminAdmin