Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-04-2015 00:12

ÜNİVERSİTE’DE ÖĞRENCİ KAVGASI

Cumhuriyet Üniversitesi külliyesinde bulunan KYK öğrenci yurdu önünde çıkan olay, Ülkücü öğrenciler ile PKK sempatizanı öğrenciler arasında çıktı.

ÜNİVERSİTE’DE ÖĞRENCİ KAVGASI

Olay öncesi çekilen Cep telefonu görüntüsü

Öğrenciler arasında çıkan kavgada, polis gruba TOMA, panzer ve biber gazıyla müdahale etti.

 

Kavgada, 5 öğrenci yaralandı, gazdan etkilenen 1 güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı.

 

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) öğrenciler arasında çıkan kavgada, 5 öğrenci yaralandı, gazdan etkilenen bir güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı.

 

İddiaya göre, akşam saatlerinde öğrenciler arasında çıkan kavgada darbedilen bir genç Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı.

 

Yaralı arkadaşlarına destek olmak için acil servis önüne gelen bir grup öğrenci, külliyede Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı bir yurda yürüdü.

 

Yurt binası önünde toplanan 2 grup öğrenciler arasında sözlü sataşma başladı. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Polisin grupları uzaklaştırmak istediği sırada öğrenciler sloganlar atarak birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı.

 

Polis, TOMA, panzer ve biber gazıyla gruba müdahale etti. Çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı. Gazdan etkilenen bir güvenlik görevlisi de hastaneye kaldırıldı.

 

Kavgayı önleyen polis ekipleri, bir grubu halk otobüslerine bindirerek şehir merkezine gönderdi.

Diğer gruptaki ülkücü öğrenciler ise araçlarla kent meydanına geldi.

Burada grup adına açıklama yapan MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, "Bugün, biber gazıyla, copla, TOMA'yla müdahale ettiğiniz ülkücü gençler, yarın sizin çocuklarınızın korunması ve kollanması için de lazım olabilir. Birazdan Türk milliyetçilerine yakışır şekilde ülkücü öğrenci arkadaşlarımızla sessizce dağılacağız" ifadesini kullandı.

MHP İl Başkanı Ragıp Özkan açıklama yaptığı sırada bir topluluk Ak Parti’nin meydanda yer alan seçim çadırını tahrip ettiler.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu konu hakkında sosyal medya aracılıyla yaptığı açıklamada; “Bugün PKK'lılar üniversite KYK’yı taşladıkları arkadaşlarımıza saldırdıkları haberi geldiği için üniversiteye gittiğimizde PKK'lıların Taşlı saldırısıyla karşılaştık, bir kaç arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Devam eden olaylar sonrası, ülkücü vatanseverler polislerin yoğun gaz Bombası ve toma saldırısına maruz kalmıştır... Bizlere bu sert müdahaleyi yapıp PKKlıları koruyan emniyet mensuplarına teşekkür edemeyeceğim. Bizler sizlere küfür etmiyoruz, size taş atmıyoruz, küfür etmiyoruz... Bu vatanı sevmek ve üniversitelerde huzur ortamı içinde okumak için sizlere ihtiyacınız olmadığını Fırat Yılmaz Çakıroğlu olayında gördük... Şimdi meydanda bekliyoruz, hiç kimseden korkumuzda yok, yılgınlığımızda... Bizler Kahpe düzenin yiğit çocuklarıyız, yaşasın Ülkü Ocaklılar...” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu geç saatlerde bir duyuru yayınlayarak:

"BUGÜN YAŞANAN OLAYLAR SONRASI YARIN (PERŞEMBE) GÜNÜ HERHANGİ BİR EYLEM VE YÜRÜYÜŞ YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ, ÜNİVERSİTE GERGİNLİĞİN ARTMAMASI, ÖĞRENCİ ARKADAŞLARIMIZIN DAHA FAZLA TEDİRGİN OLMAMASI İÇİN YİNE TEKRAR TEKRAR GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAKTIR... KYK YURDUNUN DAKİKALARCA TAŞLANMASI VE YAŞANAN EMNİYET ZAFİYETİ, PKKLILARIN ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK ÜNİVERSİTE DE TERÖR ESTİRMEYE ÇALIŞMALARINA HİÇBİR ZAMAN İZİN VERMEYECEĞİZ, BUNLARA GÖZ YUMAN HER KİM OLURSA OLSUN GEREKEN TEPKİYİ VERECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN... HİÇ KİMSE BENİ YANLIŞ ANLAMASIN BEN SİYASET YAPMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM AMA GÖRÜNEN BİR GERÇEK VAR Kİ SİYASİ İKTİDAR BÖLÜCÜ HAİNLERE KOLLUK KUVVETLERİNİ SEFERBER ETMİŞTİR..." dedi.

AdminAdmin