Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-04-2015 21:44

"TURİZM HAFTASI" AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"Turizm Haftası" açılış programı Vali Âlim BARUT’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Âlim BARUT’un yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Zekeriya GÜLÜM, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ, protokol üyeleri, öğrenciler ile davetliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, ilimizi anlatan slayt sunumuyla devam etti. Yapılan sunumun ardından Valimiz Âlim BARUT yaptığı konuşmada: “Turizm bilincini geliştirmek iç ve dış turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasındaki hafta “TURİZM HAFTASI” olarak kutlanmaktadır.

 

Ülkelerin kalkınmasında önemli bir gelir kaynağı olan geçmişten günümüze ulaşan zenginliklere ve güzelliklere hayat veren kültürel değerlerin tanıtılması yönünde turizmin önemine dikkat çekilmelidir.

 

Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde milletler ve insanlar arasındaki karşılıklı tanımanın aracı olan turizm, farklı kültürlerdeki insanları birbirine yakınlaştırarak toplumsal barışa da katkıda bulunmaktadır. Turizm ayrıca gelir getirici ve istihdam oluşturması yönüyle de ekonomik yapılanmalarda da  önemli rol oynamaktadır. Elde edilen gelir açısından petrolden sonra ikinci sırada yer alan turizm,  günümüzde yılın tamamında aktifliğini sürdürmektedir.

 

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait zengin mimari eserleriyle dikkat çeken Sivas’ta şehir merkezimiz adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Bu eserler kent meydanında birbirlerine yakın mesafelerde yer almaktadırlar, Doğal güzellikleriyle de dikkat çeken İlimiz Gürün Gökpınar Gölü, Gemerek Sızır Şelalesi, Koyulhisar Eğriçimen Yaylası ve Soğuk Çermik, Sıcak Çermik ve Balıklı Kaplıca da turizm açısından değerlendirilmesi gereken mekanlardır.

Sivas’ta Yıldızdağı Kış Sporları Turizm Merkezi Sivas İl Özel İdaresinin gayretli çalışmaları sonucu 2015 yılı sezonunda faaliyete geçirilmiş, halkımızın hizmetine sunulmuştur. Hali hazırda bulunan tüm spor tesislerinin yanı sıra yapılacak olan yeni tesisler ve hizmet binaları ile bu alanda söz sahibi şehirler arasında yer alacaktır.

Sivas’ta turizmin gelişmesinde ve sahip olduğumuz tüm bu güzelliklerin tanıtılmasında Valiliğimizin yanı sıra yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Ayrıca özel sektöründe uygulanabilir projeler üreterek turistik yerlerin yapılması aşamasında ilgi ve desteklerini bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan “TURİZM HAFTASI” nı kutluyor, Sivas turizmini hep birlikte en ileri hedeflere taşıyabilmemiz dileğiyle, yılın tamamında turist ağırlayan bir Sivas görmeyi ümit ediyorum.

Yapılan konuşmanın ardından Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ Sivas’ta turizm gelişmeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Son olarak Yrd. Doç. Dr. Metin ÇELİK, Turizm, Acente İşletmecileri M. Merih ŞEKER ve N. İlham SEYYALE ‘Sivas Turizmi Profesyonelleri ile Buluşuyor’ konulu söyleyişi gerçekleştirdiler.

AdminAdmin