Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 14-04-2015 02:58

HİKAYEME ORTAK OL PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Marmara Forum’un, Down sendromlu çocuklar ile ele ele vererek oluşturduğu ‘Hikâyeme Ortak Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ünlü isimler Down sendromlu miniklerle birlikte tasarladıkları tişörtleri giyip objektif karşısına geçerken, projenin tanıtım toplantısı; HİLTON BOMONTİ HOTEL'S Roof Bar'da gerçekleştirildi.

HİKAYEME ORTAK OL PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Marmara Forum’un, Down sendromlu çocuklar ile ele ele vererek oluşturduğu ‘Hikâyeme Ortak Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ünlü isimler Down sendromlu miniklerle birlikte tasarladıkları tişörtleri giyip objektif karşısına geçerken, projenin tanıtım toplantısı; HİLTON BOMONTİ HOTEL'S Roof Bar'da gerçekleştirildi. 

Özge Ulusoy'un sunumunu gerçekleştirdiği

geceye, GÜNDEM EKONOMİ DERGSİ Ekonomi Direktörü ve Uluslararası Genetik Hastalıklar ve Kromozon Bozuklukları Teşkilatı Türkiye Direktörü Dr. Birol Önderin, BALKAN ART AJANS Görsel Sanatlar Yönetmeni ve Türkiye Sosyal Sorumluluk Birilği Genel Sekreteri Gaffur Gayır Karpuzlar'ın da aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü sima katıldı. 

Down sendromlu çocukların daha iyi yaşam koşullarına ulaşmasına yönelik hazırlanan ‘Hikâyeme Ortak Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesine ünlü isimlerden destek yağdı. 

Down sendromlu çocukların sosyalleşmesini sağlamak ve hayatlarına artı değer katmak amacıyla düzenlenen ‘Hikâyeme Ortak Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesine destek olan birbirinden ünlü 20 isim, miniklerle beraber tasarladıkları tişörtleri giyip objektif karşısına geçti.

Canan Ergüder ve Bengü’nün de aralarında olduğu 20 ünlünün destek verdiği projeden sağlanacak gelir, Down Sendromu Derneği’nin Kartal’da açtığı ‘Down Sendromu Akademisi’ne aktarılacak. Tişörtler, Marmara Forum’da kurulacak stantlar ve www.downturkiye. com sitesinde satılacak.

‘Hikâyeme Ortak Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında birçok ünlü isim Down sendromlu çocuklar için tişört tasarladı. Tişörtlerin geliri ‘Down Sendromu Akademisi’ne aktarılacak.

Marmara Forum’un, Down sendromlu çocuklar ile ele ele vererek oluşturduğu ‘Hikâyeme Ortak Ol’ adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ünlü isimler Down sendromlu miniklerle birlikte tasarladıkları tişörtleri giyip objektif karşısına geçti. 30’ar adet çoğaltılarak satışa sunulacak tişörtlerin satışından elde edilecek gelir Down Sendromu Derneği’nin Kartal’da açtığı ‘Down Sendromu Akademisi’ne aktarılacak. Down sendromlu miniklerin sosyalleşmesini sağlamak ve hayatlarına + 1 değer katmayı amaçlayan projeye sanat, cemiyet, spor ve iş dünyasının sevilen isimlerinden destek yağdı. Marmara Forum’un Down sendromlu çocukların hayatlarına değer katmak için organize ettiği projenin yapımcılığını Selçuk Kaya üstlendi. Proje kapsamında Down sendromlu miniklerle birlikte özel tişörtler tasarlayan Barış Kılıç, Bengü, Sercan Badur, Canan Ergüder, Damla Sönmez, Özge Ulusoy, Özlem Yıldız, Irmak Ünal, Naz Elmas, Ayşe Tolga, Özge Uzun, Esin Övet, Emre Buga, Canan Hoşgör, Özgül Kavruk, Emel Yıldırım gibi ünlü isimler, proje kapsamında önceki gün stüdyoya girdi ve Down sendromlu miniklerle birlikte tasarladıkları tişörtleri giyip Ozan Güzelce’nin objektifinin karşısına geçti.

Tişörtler www.downturkiye.com ve Marmara Forum’da kurulacak olan özel alanda satışa çıkarılacak. 

Satışları ise 15 gün boyunca bizzat Down sendromlu çocuklar yapıyor...

Özge Ulusoy, proje ile ilgili olarak, 'Tişörtlerimi, 3 muhteşem çocuk ile tasarladım. Proje sayesinde Down sendromlu çocuklarımıza destek olmaya çalıştık. Onların bizden tek farkları dünyayı bizden daha fazla seviyor olmaları. Çocuklarımızın farkındalığını artırmaya ve sosyalleşmelerine destek olmaya çağırıyoruz' derken, Bengü ise, 'Down sendromlu çocuklarımızla beraber muhteşem tişörtler tasarladık. Hayata + 1 değer katmaya çalıştık. Çocuklarımızın sosyalleşmesi için herkese ihtiyacımız var. Onları ne kadar çok desteklersek o kadar başarılı oluruz. Farkındalığımızı artırmak için herkesi projemize ortak olmaya davet ediyoruz' dedi. Gecede, Güllerin Savaşı dizisinde, yarı engelli bir kişiliği başarıyha canlandıran ve dizinin yapmacık olmayan tek karekteri olarak nitelendirilen Sercan da, down sendromlu çocukların hemen hepsi ile ilgilenerek, büyük sempati topladı. 


BÜŞRA CANOK/BALKAN HABER AJANSI

MASALCI - CEGUESE -MASALCI - CEGUESE -