Gündem
Giriş Tarihi : 10-04-2015 06:48

SP VE BBP İTTİFAKINDA İKİ BÜYÜK BOMBA

Saadet Partisi ile BBP arasındaki ittifakta Milad sürprizi yaşandı. Üç partiye çıkan ittifakın Haşim Kılıç 'a da teklif götürdüğü ortaya çıktı.

SP VE BBP İTTİFAKINDA İKİ BÜYÜK BOMBA

7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri için SP ile BBP’nin oluşturduğu Milli İttifak’ta MİLAD sürprizi yaşandı. MİLAD Partisi Eş Başkanı İdris Naim Şahin’in İzmir 1. Bölge’den birinci sıra adayı olacağı öğrenildi. İttifakla ilgili bir diğer bomba gelişme ise Haşim Kılıç oldu. 

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, 7 Haziran seçimlerine ortak liste ile giriyor. Bu ittifak listesine son dakikada bir parti daha dahil oldu. AK Parti'den istifa ederek MİLAD partisini kuran İdris Naim Şahin ittifak listelerine girdi. İdris Naim Şahin 'ın İzmir'den birinci sıradan aday yapılacağı ortaya çıktı. 

HAŞİM KILIÇ'A MİLLİ İTTİFAKA GİRER Mİ?
7 Nisan günü ortak listelerini YSK'ya sunan SP-BBP 'nin bir çok yeri boş bıraktığı öğrenildi. SP -BBP ittifakının bu yerleri teklif götürülen isimlerden gelecek yanıtlar için beklettiği söyleniyor. İttifakın teklif götürdüğü flaş isimlerden birinin Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç olduğu ortaya çıktı. BBP lideri Mustafa Destici ile SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın bu isim üzerinde uzlaştığı ve şimdi Kılıç'ın yanıtı bekledikleri öğrenildi. 

sp-ve-bbp-ittifaki.jpg


AK PARTİ KURUCUSUNUN OĞLUNA TEKLİF
İttifak Haşim Kılıç dışında AK Parti kurucularından Nezat Yalçıntaş'ın oğluna da teklif götürdü.  İTO Baskanlıgı yapmış olan Murat Yalçıntaş'tan da cevap bekleniyor. Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Saadet Partisi ile BBP ittifakının vekillik teklifini kabul etmişti. Ahmet Özal'ın Mardin'den birinci sıradan aday gösterileceği söyleniyor. Saadettin Tantan da ittifaktan teklif alan isimler arasında ancak henüz yanıtını vermedi. 

İTTİFAKA ÜÇÜNCÜ PARTİ GELDİ

milad-partisi,-idris-naim-şahin.jpg

7 Haziran seçimleri için yaptıkları işbirliğini ‘Milli İttifak’ olarak tanımlayan Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP) birliği genişletiyor. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’le yapılan görüşmeler de olumlu sonuç verdi. Millet ve Adalet Partisi’nin (MİLAD) de ittifaka dahil olmasına karar verildi.

İdris Naim Şahin, dün akşam saatlerinde Saadet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Yapılan görüşmede Şahin’in İzmir 1. Bölge 1 sıradan aday gösterileceği öğrenildi. BBP ve SP, YSK’ya geçen salı günü sunduğu listedeki boşlukları tamamlayarak yarın teslim edecek. Listeler teslim edilene kadar kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerle görüşmeler sürecek.

AdminAdmin