Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-04-2015 22:54

REKTÖRLER BOZOK'TA TOPLANDI

Bozok Üniversitesi'nde ilk kez bölge üniversiteleri Rektörlerinin bir araya gelmesiyle bölgenin kalkınma sorunları üniversiteler bağlamında değerlendirilerek masaya yatırıldı.

REKTÖRLER BOZOK'TA TOPLANDI

Bozok Üniversitesi'nde ilk kez bölge üniversiteleri Rektörlerinin bir araya gelmesiyle bölgenin kalkınma sorunları üniversiteler bağlamında değerlendirilerek masaya yatırıldı.

“TR72 Bölgesi İllerinin Kalkınma Sorunları ve Bölge Üniversitelerinin Rolü”konulu toplantı, Kayseri-Sivas-Yozgat illerinde bulunan 6 üniversitenin Rektörlerinin katılımıyla Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Kalkınma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık başkanlığındaki toplantıya Kalkınma Kurulu Başkan Vekili ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Yetim, Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Kayseri Melik Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat katıldı. Toplantıda Yozgat, Sivas ve Kayseri illerinde yer alan üniversitelerin bulundukları illerin kalkınmasındaki etkin rolleri ele alınarak çözüm önerileri hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

ORAN Kalkınma Ajansı TR72 Bölgesiyle ilgili bölgedeki üniversite rektörleri olarak Bozok Üniversitesi Rektörü ev sahipliğinde toplandıklarını belirten Kalkınma Kurulu Başkanı aynı zamanda da Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık toplantıya ilişkin şunları söyledi: “Şehirlerdeki kalkınma problemlerinin önceliklerini tespit etmek, bölge üniversiteleri olarak tespit edilen bu sorunlara yönelik katkı ve çözüm önerileri üretmek amaçlı bir araya geldik. Hayırlı olmasını, sorunlara çözümler getirmesini diliyorum. Katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Ev sahibi Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar hocamızı da misafirperverliğinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Kalkınma Kurulu Başkan Vekili aynı zamanda Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar yaptığı açıklamada “Bir önceki kalkınma ajansı toplantımızda TR72 bölge üniversite rektörleri olarak illerimizin kalkınma sorunları ve bölge üniversitelerinin katkısı ve rolü gibi konuları masaya yatıralım şeklinde görüş birliğine varılmıştı. Bunu da bugün hayata geçirmiş oluyoruz. TR72 Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısının ilkini Yozgat' ta, Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapıyor olmaktan da oldukça memnunuz ve mutluyuz. Bölgemizde bu bir ilktir ve başlangıçtır. İnşallah bunun müteakibinde daha güzel ve verimli toplantılarla Kayseri, Sivas, Yozgat bölgesinin kalkınmasına üniversiteler olarak ciddi katkılar verilecektir. Katılımlarından dolayı gelen bütün Rektör hocalarımıza ve ORAN Genel Sekreterine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ORAN Genel Sekreteri Fatih Kavgacı yaptığı açıklamada; “Orta Anadolu Kalkınma Ajansının faaliyetini sürdürdüğü TR72 bölgesindeki üniversitelerimiz olan Bozok, Cumhuriyet, Abdullah Gül, Erciyes, ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerimizin Rektörleri TR72 Bölgesi İllerinin kalkınma sorunları ve bölge üniversitelerinin rolünü irdelemek üzere bir araya geldiler. Üniversite Rektörlerinin bölge kalkınması adına bilgi, tecrübe ve görüşlerinden istifade etmek, görüş ve önerilerini alarak da bölgesel kalkınmadaki çözüm önerilerini irdelendiği oldukça faydalı bir toplantı oldu.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar günün anısına konuk rektörlere plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından Yozgat'ın yöresel lezzeti olan Testi Kebabı yemeği konuklara ikram edildi. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampus alanı, Nohutlu Tepesi, tarihi Çapanoğlu Cami'sinin gezilmesi ve şehir turuyla program sona erdi.

AdminAdmin