Sivas
Giriş Tarihi : 06-04-2015 22:57

SİVAS'LI İLHAN KESİCİ CHP'DEN KONTENJAN ADAYI

CHP'de milletvekili aday listeleri belirlendi. İzmir, Hatay, Ankara, İstanbul, Konya, Antalya, Denizli ve Afyonkarahisar adayları belirlendi.

SİVAS'LI İLHAN KESİCİ CHP'DEN KONTENJAN ADAYI
CHP Parti Meclisi, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam saatlerinde bir araya geldi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan ön seçimle 362 adayın yeri belirlenmişti, CHP'de 37'si kontenjan olmak üzere toplam 188 adayın yeri de belli oldu. İşte CHP kulislerinden sızan; ancak resmi olarak açıklanmayan listeler;

CHP, 29 Mart'ta 41 il 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçim gerçekleştirdi.  Yaklaşık 700 bin üyenin oy kullandığı ön seçimlerde, arasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da olduğu 362 adayını belirleyen CHP'de, kalan adaylar ise bu akşam toplanan PM'de oylanacak.  

37 KONTENJAN ADAY TOPLAM 188 KİŞİ 
 
10 seçim bölgesinde örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapan CHP'de sadece 37 kontenjan uygulanacak. 


Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in Eskişehir'denmilletvekili adayı olması kararlaştırıldı.

ŞAFAK PAVEY BİRİNCİ SIRADA


İstanbul birinci bölgede CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey birinci sıradan aday gösterildi. Adaylık için başvurmayan Pavey, CHP lideri tarafından ikna edilincemilletvekili aday listesine ikinci kez girmiş oldu. Bu bölgede üçüncü sıra kontenjan adayı Gürsel Tekin, beşinci sıra kontenjan adayı Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yedinci sıra kontenjan adayı eski CHP milletvekili Sivas'lı İlhan Kesici ve dokuzuncu kontenjan adayı da CHP İstanbul Milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes oldu.

LİSTE BAŞINDA ERMENİ ASILLI SELİNA DOĞAN VAR
 
İkinci bölgede birinci sıra kontenjan adayı Ermeni asıllı Selina Doğan olurken diğer kontenjan adayları ise CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata ve Enis Berberoğlu oldu. Sencer Ayata geçen seçimde Ankara'dan milletvekiliseçilmişti.
 
3. BÖLGE BİRİNCİ SIRA TAMAYLIGİL'İN

İstanbul üçüncü bölgede birinci sıraya CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil getirildi. Tamaylıgil daha önce parti yönetiminde de görev almış Genel Sekreterlik yapmıştı. Bu bölgedeki diğer kontenjan adayları ise Engin Altay, Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Özçelik ve Mehmet Bekaroğlu oldu.
 
İNÖNÜ'NÜN TORUNU BİRİNCİ SIRADA

Ankara birinci bölgede ise İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan birinci bölge birinci sıraya yerleşti. Bilgehan geçen seçimde ikinci bölgeden yine liste başı aday gösterilmiş ve milletvekili seçilmişti. Bu bölgedeki diğer kontenjan adayları ise Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Grup Başkanvekili Levent Gök ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu oldu.

AYŞE SUCU'YA TEKLİF GİTTİ
 
CHP PM toplantısında Ankara ikinci bölge birinci sıraya ise isim yazılmadı, boş bırakıldı. Bu konuda CHP liderine yetki verildiği belirtildi. CHP kaynakları Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci bölge birinci sıra için Diyanet Vakfı Kadın Kolları eski başkanı Ayşe Sucu'ya teklif götürdüğü ve Ayşe Sucu'dan yarına kadar yanıt beklendiğini belirtti. İkinci bölgede diğer kontenjan adayı ise CHP Sözcüsü Haluk Koç oldu. Koç, daha önce Samsun'dan milletvekili seçilmişti.

İZMİR'DE ALTIOK LİSTE BAŞI
 
İzmir'de ise birinci bölgede Zeynep Altıok birinci sıradan aday gösterildi. Bu bölgedeki diğer kontenjan adayı ise yine CHP PM üyesi Tuncay Özkan ile Roman kökenli Özcan Purcu olurken ikinci bölgede kontenjan adaylıklar CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ve CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray'a ayrıldı. Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi İzmir Milletvekili liste dışı kaldı.

ÇAKIRÖZER SÜRPRİZİ
 
Eskişehir'de de PM üyesi Gaye Usluer ve Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in aday gösterilmesi kararlaştırıldı. 
 
CHP'de 3 Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya ve Seyhan Erdoğdu ise liste dışı kaldı.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 13.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek, PM'de alınan kararları ve listeyi açıklayacak.

İZMİR ADAYLARI

1. BÖLGE: 1- Zeynep Altıok (Kontenjan) 2- Musa Çam 3- Tuncay Özkan (Kontenjan) 4 -Tacettin Bayır 5-Özcan Purçu (Kontenjan) 6- Ali Yiğit 7- Murat Bakan 8- Muhsin Kurt 9- Ali Hıdır Uludağ 10- Ednan Arslan 11- Sabri Ergül 12- Sevda Erdan Kılıç 13- Turgay Bozoğlu 

2. BÖLGE 1-Selin Sayek Böke (Kontenjan) 2- Kemal Kılıçdaroğlu 3- Zekeriya Temizel (Kontenjan) 4- Mustafa Balbay 5- Aytun Çıray (Kontenjan) 6-Atilla Sertel 7- Kamil Okyay Sındır 8- Ali Engin 9- Hüseyin Sezer 10- Ülkümen Rodoplu 11- Ali Kemal Elitaş 12- Taha Okan 13- Nurgül Uçar

HATAY ADAY LİSTESİ

1- Hilmi Yarayıcı 2- Mevlüt Dudu 3- Serkan Topal

KOCAELİ ADAY LİSTESİ

1- Fatma Kaplan 2- Haydar Akar 3- Tahsin Tarhan 

AdminAdmin