Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-04-2015 14:29

SEVGİ EVLERİ'NDE YAŞAYAN ÇOCUKLAR, FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar, fidanları toprakla buluşturdu.

SEVGİ EVLERİ'NDE YAŞAYAN ÇOCUKLAR, FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

 

Sevgi Evleri bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikim programına, Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT yanı sıra; Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK ve Eşi Leman KOCACIK, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin AKŞİT, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan AYKUT ve çok sayıda Sevgi Evleri çocukları katıldı.

 

Sevgi Evleri’nde yaşayan çocuklar tarafından yaklaşık 25 adet Ladin fidanın dikiminin gerçekleştirildiği programda, Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT de çocuklarla birlikte fidan dikti. Fidan dikiminin ardından ilimiz protokol üyeleri ve Sevgi Evleri çocukları arasında futbol müsabakası gerçekleştirildi.

 

Fidanların toprakla buluşma zamanının geldiğini ve bu sebeple Sevgi Evleri’nde bu etkinliğin gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Âlim BARUT, programda yaptığı konuşmada; “Sevgi Evleri biliyorsunuz geleceğimizde önemli bir yeri olacak çocuklarımızın devletimizin himayesinde yetiştiği, barındığı bir yer. Çocuklarımızın sevincine ortak olmamız lazım. Çocuklarda gelecek demek, fidan da gelecek demek. Bu iki anlamı birleştirdik ve bugün onlarla birlikte fidan diktik. Dikilen fidanların uzun ömürlü olmasını, çocuklarımızın bahtının açık olmasını ve gelecekte başarılı bireyler olarak topluma kazandırılmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Program kapsamında daha sonra Miyase BARUT ise Sevgi Evleri çok amaçlı salonunda ebru çalışması yaptı.



AdminAdmin