Sivas
Giriş Tarihi : 02-04-2015 21:32

ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

ERASMUS+ programı kapsamında Sivas Merkez 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu Sivas Valiliği AB Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "AB Ülkelerinde İşletmelerde İş Güvenliği Uygulamalarının İncelenmesi Projesi" kapsamında 3 Avrupa ülkesinde, İş Sağlığı ve Güvenliğinde AB uygulamaları ışığında ülkemize yeni metot ve deneyimlerin aktarılarak rekabet gücünün ve istihdam edilebilirlik oranının artırılmasının hedeflendiği projenin İtalya akışı gerçekleştirildi.

 ERASMUS+ PROGRAMI KAPSAMINDA SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

ERASMUS+ programı kapsamında Sivas Merkez 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu Sivas Valiliği AB Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "AB Ülkelerinde İşletmelerde İş Güvenliği Uygulamalarının İncelenmesi Projesi" kapsamında 3 Avrupa ülkesinde, İş Sağlığı ve Güvenliğinde AB uygulamaları ışığında ülkemize yeni metot ve deneyimlerin aktarılarak rekabet gücünün ve istihdam edilebilirlik oranının artırılmasının hedeflendiği projenin İtalya akışı gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği,  İl Özel İdaresi, Sivas Merkez 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sivas Merkez Şehit Ahmet Eyice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ortak olduğu projede; İtalya'da "Iscom Formazione Modena" firması tarafından iş güvenliği eğitimi verilen 9 katılımcıya İl AB daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan tarafından sertifikaları verildi. Uygulaması devam etmekte olan proje kapsamında Mayıs ayı içerisinde 9 katılımcı İngiltere'ye, Haziran ayı içerisinde 10 katılımcı ise Almanya'da iş güvenliği eğitimi almaya devam edecekler.

Sertifika törenine konuşan İl AB daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, iş sağlığı ve iş güvenliği konusuna önem verdiklerini ifade ederek, bu çerçevede hazırlanan projeyle ilimizde iş güvenliği konusunda yenilikçi uygulamaların kazandırılacağını söyledi. Bu tür projelerin ilimizin gelişmesi ve kalkınması için önemli olduğuna vurgu yapan Ayhan, "Arkadaşlarımız gittikleri ülkelerde iş güvenliğiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, aldıkları bilgi ve birikimleri ilimizde ki ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşarak, örnek uygulamalar yapacaklardır. Özellikle mesleki eğitim gören öğrencilerimiz de iş güvenliği konusunda AB metotlarını öğreneceklerdir." ifadesini kullandı.

Ayhan, projenin yapılmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek, "Hedefimiz bu tür projelerin devam etmesini sağlamak."dedi.

AdminAdmin