Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-04-2015 21:53

HAFİK MYO İÇİN YÖK KARARINI VERDİ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın girişimleri sonuç verdi, YÖK; CÜ Hafik Meslek Yüksek Okulu’na iki yeni bölüm açılmasına izin verdi.

HAFİK MYO İÇİN YÖK KARARINI VERDİ

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Maliye bölümlerinin önümüzdeki dönemde öğrenci kabul edeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Hafik Meslek Yüksekokulu bünyesinde Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Maliye Bölümleri’nin açıldığını söyledi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın gayretleri ve sıkı takibi sonucu bölümlerin YÖK onayından geçtiğini belirten Şahin, “Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Her iki bölümün açılmasının Sivas için çok önemli olduğunu belirten şahin ancak en önemlisinin Raylı Sistemler İşletmeciliği bölümü olduğunu söyledi. Hafik MYO ve oradaki yurtların öğrenci kapasitesinin 800 civarında olduğunu ancak, 200 civarında öğrencinin burada eğitim gördüğünü belirten Şahin, Hafik MYO’da yeni bölümlere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Maliye Bölümlerimiz açılıyor. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz bu konuda yoğun gayret sarf etti. Hafik MYO’nun öğrenci kapasitesi bildiğim kadarıyla 800 civarında. KYK yurdu var ve bu sene teslim edilecek olan yeni bir yurt çalışması daha var. Okul ve yurtların kapasitesi 800 civarında ama mevcut öğrenci sayısı bildiğim kadarıyla 200 civarında. Onun için yeni bölümlere ihtiyaç vardı orada. Yani binalar, yurtlar yeterli. Hatta oradaki yurtta Sivas’tan gidip kalanlar var. Onun için oraya bölüm açılması yönünde bir çabamız vardı. Hocalarımız da bulundu. Bu noktada YÖK’ün karar talep ediliyordu. Özellikle Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın girişimleri ile YÖK, bu iki bölümün açılmasına karar verdi.

Özellikle Raylı Sistemler İşletmeciliği bölümü bizim için çok önemli. Biz Sivas’ta demiryollarını geliştirmek istiyoruz. Onun için raylı sistemler bölümünü önemsiyoruz. Burada bu bölümün kurulmasına karar verilmesi bizim için çok önemli. Her iki bölüm de önümüzdeki eğitim dönemi ile birlikte öğrenci kabul edecek” ifadelerini kullandı.”

AdminAdmin