Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-03-2015 20:07

KANSERDEN DEĞİL, GEÇ KALMAKTAN KORK!

Sivas İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kanserden Değil, Geç Kalmaktan Kork! adlı panele Vali Âlim BARUT, Belediye Başkan V.Erdal KARACA, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, Vali Yardımcısı Mehmet Şerif OLCAŞ, İl Halk Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Levent SAĞLAM protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KANSERDEN DEĞİL, GEÇ KALMAKTAN KORK!

 

Kanser hastalığının halkımız tarafından bilinirliğini ortaya koymak amacıyla 1-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kanser Haftası Sivas'ta Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panel ve stantlarla anlatıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. İnsanın en kıymetli varlığı sağlığı olduğunu, kanserin erken tanımlanması gerektiğini belirten Vali Âlim BARUT: ’’Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından sürdürülen kanser taramaları, Kanser hastalığı açısından oldukça önemli ve önemsenmelidir.  Çünkü kanser hastalıklarında tedavi hem çok zaman alır, hem de çok zahmetlidir. Kanser hastalıklarında asıl sorun hastalığın geç tanımlanmasıdır. Ancak erken evrelerde tespit edilen kanser hastalıklarında tedavi başarısı çok yüksektir. Bu sebeple Halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi hususunu önemli buluyorum. Ancak hepsinden önemlisi hasta olmamak için korunmak gereklidir. Bu vesile ile tüm halkımıza sağlıklı bir ömür temenni ediyorum.’’ dedi.

 

Kanser hastalığında bilgilenmenin önemine değinen Belediye Başkan V. Erdal KARACA aynı zamanda erken tanıya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Kanserde erken tanıya dikkati çeken İl Halk Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Levent SAĞLAM:’’Sağlık Bakanlığı tarafından sahada kanser taramaları yapmaktadır. Bakanlığımız üç kanser türünde saha çalışmaları yapmaktadır. Tedavi edilmezse sonu kötü biten kanser hastalığı maalesef her yıl daha da yaygınlaşmaktadır.’’dedi.

Program, panelistler Prof.Dr. Ali YANIK Rahim ağzı kanseri, Prof. Dr. Kürşat KARADAYI Kolon Kanseri, Prof. Dr Ayhan KOYUNCU Meme kanseri, hakkında panele katılanlara bilgi vermesinin ardından sona erdi.

AdminAdmin