Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-03-2015 19:04

“KANGAL V1” PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknoloji Fakültesi, Otomotiv Mühendisliği Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencilerinin hazırladığı ve en az enerji harcayan elektrikli araç tasarımı 'Elektro Mobil Projesi' kapsamında hazırlanan 'Kangal V1' isimli araç, TÜBİTAK'tan 25 bin lira destek aldı.

“KANGAL V1” PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

 

2014 yılı içerisinde CÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencileri 'Kangal V1' isimli araç tasarladı. TÜBİTAK tarafından desteklenen aracın tasarımı Teknoloji Fakültesi konferans salonunda basın mensuplarına ve öğrencilere tanıtıldı. Tanıtım toplantısına CÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tanzer Erdem, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Teknoloji Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencileri ve aynı zamanda takım kaptanı Kerem Ersoy, "Elektrikli araç projesine dönemin başında başladık. Projenin üretimi için sponsor arayışımız sürüyor. İmalata başlayacağız ve 2 aylık süreç sonunda aracımız ortaya çıkmış olacak. Bu süre zarfında tüm Sivas halkının desteklerini bekliyoruz" dedi. Aracın özelliklerinden de bahseden Ersoy, "Aracımızın ismi, 'Kangal V1'dir. 'V' veliahtı '1' ise ilk yapılacak olmasını temsil ediyor. Aracımız spor görünümlü 2 kişilik ve 2 kapılı elektrikli bir araç. Bataryadan enerjisini alacak ve ortalama 70 km hız yapacak. Ağırlığı ise 250 kilo olacak." dedi. Ersoy, sponsor buldukları takdirde üretime 2 hafta içerisinde başlayacaklarını da belirterek, "Ağustos ayında TÜBİTAK Alternatif Enerjiler Araçlar Yarışları'na katılacağız. Ağustos ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. TÜBİTAK'tan 25 bin lira destek aldık ancak yetmiyor. Başka sponsorlar da arıyoruz" diye konuştu.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise öğrencilerin böyle bir projeye adım atmış olmalarının gurur verici olduğunu vurguladı. Tatar, "Özellikle Teknoloji Fakültemizin bu işe önayak olması beni daha da gururlandırıyor. Bu genç arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum" diye konuştu.

'Elektro Mobil Projesi' kapsamında hazırlanan 'Kangal V1' isimli araç projesinde takım kaptanı Kerem Ersoy ile Tolgahan Taş, Burcu Şahin, Umut Akaya, Ayşe Yıldırım, Burak Kavlak, Ahmet Arıkan, Yasin Koç, Özahan Oğlakçı, Hacer Erarslan, Murat Dereçiçek, Sefa Kunt, Ahmet Güvendi adlı öğrenciler yer alıyor. Bölüm öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Tahsin Boyraz tarafından yürütülen projede oluşturulacak araç 8-9 Ağustos 2015 tarihinde Kocaeli'nde yapılacak olan alternatif enerjili araç yarışlarına katılacak.

AdminAdmin