Sivas
Giriş Tarihi : 23-03-2015 15:51

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLERİN AİLELERİ TEPKİLİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin bulunduğu helikopterin Kahramanmaraş’ta düşmesi sonucu ölenlerin aileleri, kaza sonrası devam eden davanın kapatılmasına ve delillerin karartılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLERİN AİLELERİ TEPKİLİ

25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte dönemin Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe’nin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili davanın 6 yıl geçmesine rağmen sonuçlanmamasına aileler tepki gösterdi.

Konuyla ilgili kazada ölen BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in ablası Melek İlkay ve Yüksel Yancı’nın ağabeyi Turan Yancı, Murat Çetinkaya’nın ağabeyi Halis Çetinkaya ile birlikte açıklama yaptı.

Kazada ölen dönemin BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstüdağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ yaptığı açıklamada, “6 yıl önce bugün her evin acısını yüreğinde hissettiği bizleri ve aziz milletimizi derinden üzen kamuoyunda kaza olarak vuku bulan ama aziz milletimiz ve bizlerin nezdinde idari teknik suikast olarak tarihe geçen ve üzerinden ne kadar zaman geçse de bu suikastı unutmayıp unutturmayacağımızı belirtmek istiyorum. 6 yıl önce bugün planlı ve isteyerek hazırlanmış suikastte kardeşlerini kaybeden bizler, bu güzel 6 insana suikastı hazırlayanlardan günü geldiğinde hesap soracağımızın bilinmesini istiyoruz. Bizler hukuk süresinde gelinen noktada artık davanın önünün tıkandığını ve hukukun üstünlüğünü yitirmeye başladığını belirtmek istiyoruz. Açık ve net olarak söylüyoruz ki, davanın kapatılmasına veya zaman aşımına uğratılmasına, delillerin karartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Üstündağ, kazayla ilgili süren davayla ilgili olarak tazminat davasın sonuçlandığını, helikopterden cihazların sökülmesi davasının ise devam ettiğini belirtti.

AdminAdmin