Sivas
Giriş Tarihi : 22-03-2015 08:36

ÜNLÜ HALK OZANI ÂŞIK VEYSEL, MEZARI BAŞINDA ANILDI

Ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel ŞATIROĞLU, ölümünün 42. yıl dönümünde Şarkışla’nın Sivrialan Köyü’nde bulunan mezarı başında anıldı.

ÜNLÜ HALK OZANI ÂŞIK VEYSEL, MEZARI BAŞINDA ANILDI


Anma törenine Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Sivas Milletvekili (TBMM İdare Amiri) Malik Ecder ÖZDEMİR, Şarkışla Kaymakamı Davut GÜL, Gemerek Kaymakamı Yusuf ÖZBEY, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin AKŞİT, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay OĞUZ, ilgili protokol üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

 

Aşık Veysel'i "Kara Toprak" şiiriyle tanıdığını söyleyerek 42 yıl önce kara toprağın Aşık Veysel'i de bağrına bastığını dile getiren Valimiz Sayın Âlim BARUT, Âşık Veysel'in kabri başında yaptığı konuşmada; "Aşık Veysel'i anlamamız gerekir. Gönül gözü açık olan Aşık Veysel tüm hayatı boyunca birlik beraberliğe, Anadolu insanının insanlık değerlerini yüceltmesine ilişkin söz söyledi, tüm Anadolu'yu gezdi ve ünü de tüm dünyaya yayıldı. Aşık Veysel'in hatırası önünde saygıyla eğiliyor onu anlayacak nesillerin yetişmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

Sivas Milletvekili (TBMM İdare Amiri) Malik Ecder ÖZDEMİR ise Aşık Veysel'in anılmaya değil anlaşılmaya ihtiyacı olduğunu belirterek insanlığın onun öngörüsü ve birlik beraberlik vurgusunu hayata geçirmekle mükellef olduğunu söyledi.

 

Âşık Veysel'in kabri başında dua okunmasıyla devam eden törende Valimiz Âlim BARUT ve beraberindekiler Aşık Veysel'in mezarına karanfil bıraktı.

 

Törenin ardından Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler, daha sonra hep birlikte Âşık Veysel'in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti ve ilgililerden bilgi aldı. Müzedeki programda halk ozanları Âşık Veysel'in eserlerinden örnekler sundu.

 

 

Buradaki programın ardından Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler il merkezine hareket etti.

AdminAdmin