Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-03-2015 08:30

NEVRUZ BAHARIN MÜJDECİSİDİR

21 Mart Nevruz Bahar Bayramı Sivas’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

NEVRUZ BAHARIN MÜJDECİSİDİR

 

Kelime anlamı Yeni Gün olan Nevruz bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklere Vali Âlim BARUT’ un yanı sıra Sivas Tugay Komutanı Tuğ. Fatih Celaleddin SAĞIR, Sivas Belediye Başkan V. Fatih ŞENER, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinin bahçesinde yapılan etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Murat KANDUR tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmasının ardından Halkoyunları gösterisi yapıldı.

 

Sivas Belediyesi Mehter takımı tarafından çalınan Çanakkale Marşı, Türkiyem parçaları izleyicilerden büyük alkış aldı. Mehter Takımı Sancaktarının Bayrağımızı Vali Âlim BARUT’a teslim etmesinin ardından programın hazırlanmasında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür belgesi Vali Âlim BARUT tarafından verildi.

 

 

Yumurta tokuşturma, Temsili Demir Dövülmesi ve Vali Âlim BARUT tarafından Nevruz ateşinin yakmasının ardından program, vatandaşlara Uğut tatlısı, Pilav ve ayran ikramı yapılmasıyla sona erdi.


AdminAdmin