Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-03-2015 08:19

SEVGİ EVLERİ’NDE KALAN ŞUBAT VE MART DOĞUMLU ÇOCUKLARIN DOĞUM GÜNLERİ KUTLANDI

Vali Âlim BARUT ve Eşleri Miyase BARUT’un himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas OSB Sanayicileri Derneği (SOSAD) tarafından Sevgi Evleri’nde kalan Şubat, Mart ve Temmuz ayları doğumlu toplam 46 çocuğumuzun doğum günü kutlama programı gerçekleştirildi.

SEVGİ EVLERİ’NDE KALAN ŞUBAT VE MART DOĞUMLU ÇOCUKLARIN DOĞUM GÜNLERİ KUTLANDI

 

Son yıllarda kimsesiz çocuklarımıza yönelik önemli gelişmeler gerçekleştirilmiş ve çocuklarımızın aile hayatı içerisinde yaşamlarını sürdürmelerine öncelik verilmiştir.

 

Bu muvacehede Vali Âlim BARUT ve Eşleri Miyase BARUT’u himayelerinde Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızın her ay doğum günü programı, bir kurum tarafından organize edilmektedir.

 

İlki Valilik tarafından gerçekleştirilen ve 2014 yılı içerisinde her ay düzenlenen doğum günü programlarına 2015 yılı içerisinde de devam edilecektir. Birlik beraberlik,  sevgi ve kardeşlik gibi duyguların paylaşımı İl Protokolü ve şehrimizin eşrafının da katılımları ile daha coşkulu bir şekilde kutlanacak olan doğum günlerinde, çocuklarımıza anne baba şefkati ile yaklaşılarak bu mutlu günleri onlarla birlikte geçirilecek ve topluma kazanımları yönünde önemli bir adım atılacaktır.

 

Vali Âlim BARUT konuşmasında; “Sivas Organize Sanayi Bölgesi Derneği başkan ve üyeleri geçmiş ay olan Şubat ayını, içinde bulunduğumuz Mart ayını ve Ramazan dolayısıyla yapılamayan Temmuz ayını da üstlendiler. Dolayısıyla bizim omzumuzdan 3 aylık yükü aldılar. Kendilerine bu fedakârlıklarından dolayı dernek başkanı ve değerli sanayicilerimize çok teşekkür ediyorum. Tabi ki memuruyla işçisiyle sanayicisiyle biz bir arada olmak zorundayız. Bir arada olduğumuz zaman bu millet ayakta durur, geleceğe güvenle bakar, işte ne zamanki bir ve beraber olduk, Dünya bizim önümüzde diz çöktü. Böyle bir gün yaşıyoruz. İste geçtiğimiz hafta 18 Mart Çanakkale Zaferi tabi ki imanın zaferi, tabiî ki fedakârlığın zaferi ama birlik ve beraberliğinde zaferi. Burada içinde bulunduğumuz hafta dolayısıyla o şehitlerimize, aramızdan ayrılan gazilerimize, kendisi de Çanakkale gazisi olan Mustafa Kemal Atatürk’e de rahmet diliyorum, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Çocuklarımızın doğum gününü kutluyorum, sizlere, çocuklarımıza, dernek üyelerimize hayırlı günler diliyorum. Bize bu güzellikleri yaşattığınız için teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Hisar Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkanı V. Fatih ŞENER, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK ve Eşi Leman KOCACIK, Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN ve Eşi Deniz AYDIN, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI ve Eşi Nilgün KALAYLI, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Okçin AKŞİT ve Eşi Funda AKŞİT, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN ve Eşi Kadime ÇALIŞKAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan AYKUT, Sivas Organize Sanayi Bölgesi Derneği Başkanı Göksel ARAS ve dernek üyeleri, Gönül Elçileri, Sevgi Evleri yetkilileri ile Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar katıldı.

 

 

Programda, Sevgi Evleri çocuklarıyla yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Vali Âlim BARUT, Eşi Miyase BARUT Şubat, Mart ve Temmuz ayında doğan çocuklara hediyelerini takdim etti.

AdminAdmin