Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-03-2015 07:11

ASELSAN RADAR VE ELEKTRONİK HARP TEKNOLOJİ MERKEZİ AÇILIŞI YAPILDI…

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Ankara Gölbaşı'ndaki ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin (ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi) açılış törenine katıldı.

ASELSAN RADAR VE ELEKTRONİK HARP TEKNOLOJİ MERKEZİ AÇILIŞI YAPILDI…

Açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Kenan İpek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Katar Savunma Bakanı Hamad  Bin Ali el-Atiyye, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat ve yabancı ülkelerin askeri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli de yer aldı.

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  merkezin ülkemize kazandırılmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı yöneticileri başta olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ettiğini belirterek, ASELSAN’ın, ülkemizde ve dünyada kendi alanında her geçen yıl daha yükseğe çıkan başarılarıyla iftihar kaynağı olmaya devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl yeniden yapılanan ASELSAN’ın, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda daha güçlü bir işleyişe kavuştuğuna inandığını ifade ederek, “Bu yıl 40’ıncı kuruluş yıldönümüne ulaştığımız ASELSAN’a 41 kere maşallah diyor, bu güzide kuruluşumuzdan daha çok hizmetler beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Gölbaşı'nda, 75 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 350 bin metrekarelik alan üzerine kurulan kara, hava, deniz, uzay ve insansız platformlar için radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik faaliyetlerin yürütüleceği ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi açıldı.

AdminAdmin