Sivas
Giriş Tarihi : 14-03-2015 00:05

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MEYDANLARA İNDİ

Sağlık çalışanları haklarını talep etmek üzere meydanlara indi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MEYDANLARA İNDİ

Sağlık çalışanları haklarını talep etmek üzere meydanlara indi. Tabipler Odası, Türk Sağlık Sen yaptıkları açıklamalarla Sağlık Bakanlığını eleştirdi.

Sivas-Erzincan Tabipler Odası Başkanı Dr. Sedat Özbay, yaptığı açıklamada, "Çalışırken de emeklilikte de insanca yaşayabilecek güvenceli bir gelir talep ediyoruz. Hazırladığımız yasa teklifi doğrultusunda acilen emekliliğe yansıyan ücretimizin ve mevcut emekli hekim maaşlarının iki katına çıkmasını istiyoruz. Yıllarca haftada 40 saatlik yasal sürenin çok üzerinde ve ağır koşullarda çalıştığımız halde bugüne kadar bir türlü verilmeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz.” dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hamza Binici de konuşmasında Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Şifa veren Ele Vefa’ isimli programı eleştirerek, “Bakanlık hiçbir zaman sağlık çalışanlarına vefa göstermemiştir. Şifa veren elleri sorunları ve dertleri ile baş başa bırakmıştır. Süslü toplantılarla bu işi geçiştirmeyi adet edinmiştir.” diyerek şunları söyledi: “Başbakan toplantıda sağlık çalışanlarının hakları ile ilgili bazı açıklamalar yapmıştır. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapacaklarını söylemiştir. Bir saatlik nöbet ücreti doktor için 7, hemşire için 4.7 liradır. Bu komik ücretlerin yüzde 50 artması çok büyük bir müjde midir?”

 

 

AdminAdmin