Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-03-2015 10:25

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYOR…

Haber merkezime ulaşan bilgilere göre Cumhuriyet Üniversitesi yönetimine bağlı bazı birimlerin üniversite içerisinde öğrencilerin sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetlerinde hiçbir destek vermeyerek öğrencilerin okul hayatlarında ki gelişimini engellediği öne sürülüyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYOR…

Öğrenciler için yapılmış Kültür merkezini öğrencilere verilmeyerek sadece protokol faaliyetleri ve CÜSEM’in yapmış olduğu ücretli eğitimler için tahsis edildiği ifade edilmektedir. Kültür merkezini kiralamak isteyenlere de 3.000 TL fiyat talep eden üniversite yönetimine bağlı birimler öğrencilerin salonu hor kullanacağını ve salonun bakımının zor olduğunu gerekçe göstererek Üniversite kültür merkezinin ticari amaç dışında öğrenciler için kullanılmasına fırsat vermediği için öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Üniversite içerisinde hiçbir sosyal kültürel faaliyetlerin bulunmayışı öğrenciler arasında huzursuzluğu artırması; üniversite içerisinde yaşanan olaylarında başlıca sebepleri olarak görülüyor. Cumhuriyet üniversitesi öğrencilerinin farklı illerden gelen öğrencilerle düzenledikleri kongreler, paneller ve konferanslar için öğrencilerin destek amaçlı rektörlüğe başvurmaları sonucunda da üniversite tarafından yeterli desteği göremedikleri iddia ediliyor.

Bugünlerde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci yemekhanelerinde çıkan yemekten öğrencilerin şikayetçi olduğu aynı yemeğin ilçe Meslek yüksekokullarına gönderilmesi nedeniyle aynı şikayetlerin ilçelerde de yaşandığı, bugünlerde resmi makamlara ulaşan şikayetler neticesinde çeşitli ilçelerde denetimin başladığı yetkililer tarafından uyarılar yapıldığı, para cezaların yazıldığı gelen bilgiler arasında…

AdminAdmin