Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-03-2015 01:50

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE 3 DOMUZ GRİBİ VAKASI DAHA

Sivas Valiliğinden yapılan açıklama ile Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım servisine yatırılan 31 yaşındaki Dilek Kılıç’nin de H1N1 virüsü taşıdığı saptandı

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE 3 DOMUZ GRİBİ VAKASI DAHA


Sivas Valiliğinden yapılan açıklama ile  Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım servisine yatırılan 31 yaşındaki Dilek Kılıç’nin de H1N1 virüsü taşıdığı saptandı. 1’i hastane çalışanı 2 kişi daha domuz gribi şüphesiyle tedaviye alındığı öğrenildi.

Sivas’ta özel güvenlik şirketi sahibi, evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar’ın tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ’H1N1’ virüsünden hayatını kaybetmesi ardından hastane acil servisindeki önlemler üst düzeye çıkarıldı. Acil serviste görevli personel maske ve eldivenler ile çalışmaya başladı. Bu arada doğum için 13 Şubat günü hastanenin kadın doğum polikliniğine başvuran Dilek Kılıç sezaryenle bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumdan sonra ateşi yükselen Dilek Kılıç anestezi yoğun bakım servisine yatırılarak tedavi altına alındı. 19 günden bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dilek K.’nin de domuz gribine yakalandığı belirtildi.

Dilek Kılıç’den alınan kan örnekleri Ankara’ya gönderilerek incelendi. Yapılan tetkiklerde Dilek Kılıç’nin kamuoyunda ’domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı açıklandı. Hastanede tedavisi devam eden Dilek Kılıç’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi

İkisinin durumu iyi

Önceki gün domuz gribi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Atar’dan hastaneye başvurduğunda kan alan laboratuvar görevlisi G.A. ile Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi M.S.U. da domuz gribi şüphesi ile enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılarak tedaviye alındı. Tedavi altına alınan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, alınan kan örnekleri incelenmek üzere Ankara’ya gönderildiği açıklandı.

Çanakkale’de zatürreden bir haftada 3 ölüm

Çanakkale Devlet Hastanesi’ne son bir hafta içinde yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı şikayetleriyle başvuran Ş.Ç. (44), A.A. (35) ve N.D.’ya (35) zatürre teşhisi kondu. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, hastalığı ağır geçiren ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan hastalar, solunum ve çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdi. Hastanede şu an için benzer şikayetlerle takibi yapılan hasta bulunmadığı öğrenildi.

AdminAdmin