Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-03-2015 14:13

AİLE DOMUZ GRİBİ İDDİALARINI YALANLADI

Sivas’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden genç iş adamının kesin ölüm nedeninin Sağlık Bakanlığı’ndan gelen rapor doğrultusunda H1N1 virüsü olduğu kesinleşti.

AİLE DOMUZ GRİBİ İDDİALARINI YALANLADI

Sivas'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden genç iş adamının kesin ölüm nedeninin Sağlık Bakanlığı'ndan gelen rapor doğrultusunda H1N1 virüsü olduğu kesinleşti.

Evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar (39), yüksek ateş şikayeti ve zatürre şikayetiyle ilk önce özel bir hastaneye başvurdu burada yapılan muayene sonucu Atar'ın zatürre olduğu tespit edildi. Genç iş adamı buradaki tedavisinin ardından 19 Şubat'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkikler sonucu alınan kan örnekleri incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Hastanenin anestezi yoğun bakım servisine kaldırılarak burada yoğun bakımda tutulan Atar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün hayatını kaybetti.

AİLE DOMUZ GRİBİ İDDİALARINI YALANLADI

Genç iş adamının Gülyurt Mahallesi 14'üncü Sokak'ta bulunan evinde hüzün yaşanırken, İş adamı Mustafa Tatar'ın dayısı Kurban Çelik yeğeninin domuz gribinden öldüğü iddialarını yalanladı. Çelik, "Duyduğumuz kadarıyla internet ve gazetelerde domuz gribi gibi bir vakadan bahsedilmiş rahmetli için böyle bir olay mümkün değil. Çünkü domuz gribi bildiğimiz kadarıyla bulaşıcı bir hastalık temasta olan insanların karantinaya alınması gerektiğini biliyorum. Rahmetlinin üç tane çocuğu var en büyüğü 12 yaşında, 8, 4 yaşlarında çocukları var, ailesi var. Birebir hastalığında temasta olan insanlar var. Hiçbiri karantinaya alınmadı karantina olayı yalandır. Böyle bir vaka olsaydı defin işlemleri bize müsaade edilmezdi. Bu yalan nasıl çıktı bilmiyoruz. Hangi kanaldan kim ne şekilde öğrendi onu da bilmiyoruz. Böyle bir olay yok. Şayet olmuş olsaydı çocukları burada, kardeşi burada böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

Çelik, rahmetlinin hastalığına hastanelerin teşhis koyamadığını ama kesinlikle domuz gribi olmadığını söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 'H1N1' DEDİ

Ankara'da yapılan incelemenin sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Raporda Atar'ın H1N1 virüsüne bağlı olarak çoklu organ yetmezliği ve akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan genç iş adamının en son hastalanmadan önce uçakla İstanbul'a seyahat ettiği ve burada iş ortağının yanına Sakarya'ya gittiği öğrenildi. Atar'ın hastalanmadan önce yurt dışı seyahatine çıkmadığı en son 2010 yılında Çin'e seyahat ettiği öğrenildi.

Mustafa Atar'ın 14 yıllık eşi Memnune Atar'ın 19 Kasım 2014 tarihinde sosyal medya hesabından, "Mustafa Atar tanıdığımdan beridir onun hakkındaki ilk duyduğum tabirdir delikanlıdır inşallah Mustafa Atar gibi üç delikanlı daha yetiştiriyorum yavşak ortama karşı dünyada bu özelliklerinden dolayı kaybettikleri şeyler iç umurumda değil ben hep bir kadın olarak onlarla gurur duyacağım" yazdığı görüldü.

Atar'ın çocuklarının babalarının öldüğünden haberinin olmadığı öğrenildi.

AdminAdmin