Sivas
Giriş Tarihi : 26-02-2015 22:45

MEDİCANA’DA 5 GÜNDE 7 HASTAYA BAYPAS YAPILDI

Sivas’ta 5 günde 7 hastaya bypass yapılarak vatandaşların sağlıklarına kavuşmaları sağlandı.

MEDİCANA’DA 5 GÜNDE 7 HASTAYA BAYPAS YAPILDI

 

Ameliyatlarda, bazı hastaların kalp kapağı değiştirilirken kimisine ise bypass ameliyatı yapıldı, kimisinin de şah damarında tespit edilen tümör başarılı bir operasyonla alındı.

İlde kısa süre önce faaliyetine başlayan Medicana Sivas Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç Dr. Şinasi Manduz ve ekibi, 5 günde kalp ve damar cerrahisi üzerine büyük bir başarıya imza attı. Doç Dr. Şinasi Manduz, hastanelerinde kalp nakli dışında bütün kalp ve damar cerrahisi operasyonlarını yaptıklarını belirterek, hastaların şehir dışına gitmelerine gerek olmadığını dile getirdi.

Kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan ve cerrahi operasyonla sağlığına kavuşan hastalar hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Manduz, 75 yaşında olan Abidin Yıldız’ın baş dönmesi, göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri ile kendilerine başvurduğunu ifade etti. Manduz, hastanın tedavisi için 4 damara koroner bypass gerçekleştirdiklerini aynı seansta şah damarı tıkanıklığını açtıklarını ifade etti.

ŞAH DAMARINDAN TÜMÖR ALINDI

Manduz, kendilerine baş dönmesi, göz kararması, konuşma bozukluğu ve yüzünde çekilme hissi şikâyetleri ile hastaneye gelen 58 yaşındaki Ağkız Arslan’ın ise 20 gün önce sağ karotis endarterektomi (şahdamarında darlık oluşturan hastalığın kazınarak çıkartılması ameliyatı) ve 4 gün önce şah damarında köken alan 5X5 cm büyüklüğündeki kitlenin alındığını ve hastanın şu anda aynı şikâyetleri yaşamadığını ifade etti. Manduz, tümörün alınmaması durumunda kişinin konuşması, beslenmesi, gülmesi ve bütün mimikleri kaybolurken hastanın bir tarafının felç riskiyle karşı karşıya kalabildiğine dikkat çekti.

Doç. Dr. Manduz, nefes darlığı, ileri kalp yetmezliği, göğüs ağrısı şikâyetleri sebepleri ile gelen 67 yaşındaki Mevlüde Alpsala'ya ise aynı seansta kalp kapak değişimi ve bir damara koroner bypass ameliyatı yapıldığını ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Yürürken sağ bacakta yaşadığı ağrı ve göğüs ağrısı şikâyetleri yaşayan 59 yaşındaki Oktay Vatansever’in tedavisi için 4 damara koroner bypass cerrahisi yapıldığını ifade eden Doç Dr. Şinasi Manduz, "Hastamız yapılan cerrahi operasyon sonrasında daha iyi ve kısa sürede normal hayatına dönebilir." dedi.

Doç. Dr. Şinasi Manduz, yürürken sol bacağında ağrı ve soluk soluğa kalma şikayetiyle kendisine gelen 64 yaşındaki Mahmut Yalçın’ın sol iliofemoral bypass uyguladığını ve operasyonun üzerinden 24 saat geçtiğini ve hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Göğüs ağrısı ve nefes darlığı yaşayan Ahmet Kepenek'in 5 damarına koroner bypass ameliyatı gerçekleştirdiğini ifade eden Doç. Dr. Şinasi Manduz, "50 yaşındaki hastamız yapılan operasyonlar sonrasında şikâyetlerden kurtuldu." dedi.

70 yaşında olan ve ciddi göğüs ağrısı şikâyeti yaşayan Hatice Karaaslan’ın ana koroner damar darlığı yaşadığını vurgulayan Doç. Dr. Şinasi Manduz hastaya acil olarak 4 damar koroner bypass ameliyatı gerçekleştirdiğini belirtti.

"HASTALARIN ŞEHİR DIŞINA GİTMESİNE GEREK YOK"

Doç Dr. Şinasi Manduz, söz konusu operasyonları Opr. Murat Aydın ve 20 kişilik bir ekiple gerçekleştirdiklerini ve kalp nakli dışında bir çok operasyonu başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Manduz, Sivas’a kalp damar cerrahisi alanında deneyim, bilgi birikimi ve tıbbi donanım ile hizmet verebilecek kapasitede olduklarının ve halkın sağlık gereksinimleri için hastaların şehir dışına gitmelerine gerek olmadığının altını çizdi.

Ameliyatla sağlığına kavuşan Ahmet Kepenek ve Hatice Karaaslan ise kendilerini iyi hissettiklerini belirterek doktorlarına teşekkür etti.

AdminAdmin