Sivas
Giriş Tarihi : 19-02-2015 23:54

SİVAS’IN A PLUS HASTANESİ OLMAYA ADAY "NUMUNE" 93 PUAN ALDI…

Sivas Numune Hastanesi’nden büyük başarı…

SİVAS’IN A PLUS HASTANESİ OLMAYA ADAY

 

Ülke genelinde bulunan hastaneler Sağlık Bakanlığı görevlileri tarafından hizmet kalitesi noktasında her yıl denetleniyor. Sivas Numune Hastanesi, 2014 yılı değerlendirme sonuçlarına göre ilimizde hizmet veren hastaneler içerisinde birinci sırada yer aldı. Bakanlık görevlileri, Numune Hastanesi’ne 100 üzerinden 93 puan verdi.

 

Her yıl Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet kalitesi konusunda denetlenen hastaneler içerisinde Sivas Numune Hastanesi de yer alıyor. Numune Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı Merkezi Değerlendirme Ekibi tarafından yüksek puanla ödüllendirildi. Hastane; yönetim hizmetleri, klinik, poliklinik, yoğun bakım, biyokimya ve tesis güvenliği açısından hizmet kalite standartları noktasında incelendi. 2013 yılında gerçekleştirilen denetimde 81 puan alan Sivas Numune Hastanesi, 2014 yılında 93 puan alarak büyük bir başarı elde etti. Sivas’ta 2014 yılında en üst sırada yer alan Numune Hastanesi; kalite standartları konusunda kendisini sürekli geliştirdiğini kanıtladı. Hastane yönetimi önümüzdeki yıl, bu puanı  daha da artırmayı hedefliyor.

“SİVAS’IN A PLUS HASTANESİ OLMAYA ADAYIZ”

Konu ile ilgili olarak Numune Hastanesi B Blok’ta bulunan konferans salonunda program gerçekleştirildi.

Hastane personelinin katıldığı programda konuşan Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Hayati Öztürk, “Gerçekten heyecan verici. Sivas’ta yataklı kurumlar arasında 93 puan  kalite bazında iyi bir puan. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben burada 2  aydır görev yapıyorum ve hep kalite unsurunu göz önüne alarak çalışıyorum. Gerçekten herkes emek veriyor. Emeğe de saygı gerekiyor.

 

Hepinize saygılarımı sunuyorum. 93 puan gerçekten onur verici bir puan. İnşallah diğer yeni hastaneye geçtiğimizde altyapımız daha düzgün olacak. Sivas’ın a plus hastanesi olmaya aday olduğumuzu ve o yönde çalışacağımızı size garanti ediyorum. Teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇITAYI YÜKSELTTİK”

Sivas Numune Hastanesi Kalite Birim Sorumlusu Ebru Kaya Gözübüyük ise “Kalite değerlendirmesi sonrası bir toplantıda beraberiz. 2014 yılı kalite değerlendirmesi  bizler için önemli bir süreçti. Güzel neticelendi. Kalite puanımız 2013 değerlendirmesinde 81 idi, 2014 değerlendirmesinde ise 93 oldu. Gerçekten iyi bir yol kat ettik. Bundan sonra aynı şekilde devam etmeyi ümit ediyoruz. Kalite gerçekten ekip işi. Bir kişi ile olaca iş değil. Ekiple yönetimle yapılacak işler. Bundan sonra çıtayı yükselttik. Sonraki süreçte daha yüksek puanlar almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


AdminAdmin