Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-02-2015 22:32

SİVAS'TA ÜNİVERSİTELİLER ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

Mersin’de yakılarak katledilen Özgecan Aslan için Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi yürüyüş yaptı.

SİVAS'TA ÜNİVERSİTELİLER ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ

 

Mersin’de yakılarak katledilen Özgecan Aslan için Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi yürüyüş yaptı. Yaklaşık 200 öğrenci, kampüs içinde attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla cinayete tepki gösterdi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri, merkezi kafeterya önünde toplandıktan sonra Kültür Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. 'Özgecan ölümsüzdür', 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Özgecan'ın hesabı sorulacak', 'İdam gelsin' şeklinde sloganlar atan öğrenciler, Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu, Özgecan Aslan ve diğer öldürülenler için toplandıklarını belirterek, bu vahşiliği yapanların cezasının olması gerektiğini söyledi. Yaşanan bu elim olaydan sonra Özgecan’ın annesinin isyan ettiğini dile getiren Karasu, “Bugün Özgecan'ın annesi isyan ediyor. 'Benim çocuğuma bu şekilde bir vahşeti reva gören kişi idam edilsin' diyor katillerin aynı işkencelere maruz kalmasını istiyor." dedi

 

“SİYASET YAPANLAR ÖZGECAN’A İHANET EDER”

 Sosyal medyada Özgecan ile ilgili tepki çeken mesaj yazanları da eleştiren Öğrenci Konseyi Başkanı Karasu, “Bunu siyasi ranta çevirmeye çalışanlar, o sapıklardan hiçbir farkı olmayanlardır. Herhangi bir siyasi eylem Özgecan’ın ruhuna ihanettir.” ifadelerini kullandı.

 

Birlik olmanın gereğini vurgulayan Kerim Karasu, “Ne zaman takım tutar gibi parti tutmaz ve birlik olur da yanlışın karşısında tepkimizi o şekilde verirsek, o zaman Özgecan’lar ve Mert’ler ölmez.” diye konuştu. Özgecan’ı katledenlerin idam cezasına çarptırılmasını her fırsatta yineleyen öğrenciler, basın açıklamasının ardından yakalarına taktıkları Özgecan’ın fotoğrafıyla birlikte saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

AdminAdmin