Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-02-2015 01:33

C.Ü. ÖĞRENCİLERİ ŞİDDETE MARUZ KALDIKLARINI VE DÖVÜLDÜKLERİNİ İFADE ETTİLER…

20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Kadın cinayetlerinin son kurbanı olan genç kız Özgecan Aslan için yurdun her yerinde protesto için bir araya gelindi.

C.Ü. ÖĞRENCİLERİ ŞİDDETE MARUZ KALDIKLARINI VE DÖVÜLDÜKLERİNİ İFADE ETTİLER…

Bu bağlamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde(C.Ü.) yaşanan ve bizi derinden yaralayan ve gazetemize başvuruda bulunan bazı öğrenciler ve şirket çalışanlarının Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan personel tarafından ilişkiye zorlandıklarını ifade ederken, parayla, vaatlerle, hediyelerle kandırılmaya çalıştıklarını söylediler.

Gazetemize başvuruda bulunan bazı öğrencilerin üniversite yönetimine yakınlığı ile bilinen bir çalışan tarafından isteklere cevap vermediği için hakaretlere, şiddete maruz kaldıklarını ve dövüldüklerini ifade ettiler.

Bununla da kalmayıp evinin önünde takip edildiğini ve dışarı adım atamadığını söyleyen bir bayan, şikâyet ettin mi sorusuna gözyaşlarıyla verdiği cevap “onun parası var benim babamın neyi var” oldu.

Bayan konuşmasının devamında: “Şimdi çocuklarınızı Üniversiteye nasıl göndereceksiniz? Ya da hadi mecburen gönderdiniz ya sonu sessiz kalarak hiçbir yere varılmayacağını anlamamız gerek artık zaman susma zamanı değil bi taraf olmazsak bertaraf oluruz” dedi.

Ulusça, Özgecan şokunu atlatamamışken, birde Cumhuriyet Üniversitesinde böyle bir durumun ortaya çıkması, yaşanması hem Sivas’ı hem de Cumhuriyet Üniversitesini derinden etkiler.

Gazetemize ulaşan öğrenciler Rektörlüğe protesto yürüyüşü yapacaklarını ve bunun hesabını soracaklarını ifade ettiler.

Gazetemizin araştırması sonucu ilgili Üniversite çalışanın izin aldığı sırra kadem bastığı ve ortadan kayıp oldu öğrenildi.

AdminAdmin